Издвајамо Србија

КАД СЕ УДРУЖЕ ВОЈСКА СРБИЈЕ, РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ, НЕМА ЈАЧИХ: „Словенско братство“ ГРМИ!(ВИДЕО)

Припадници Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације и Белорусије, одржали су низ увежбавања на аеродрому „Ковин“, стрелишту „Орешац“ и интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Другог дана Међународне вежбе “Словенско братство 2016″, коју изводе припадници Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације и Белорусије, одржан је низ увежбавања на аеродрому “Ковин”, аутоматизованом тенковском стрелишту “Орешац“ и интервидовском полигону “Пасуљанске ливаде“, саопштено је из Министарства одбране.

На аеродрому “Ковин” изведен је десант оклопног транспортера БМД-2 из авиона Ил-76 и реализовани су падобрански скокови припадника руске и белоруске војске из Иљушина 76″ са десантним и падобраном типа крило.

Скокове су извели и припадници 63. падобранског батаљона из хеликоптера Ми-17 падобраном типа крило, а финална активност на аеродрому “Ковин” био је хеликоптерски десант припадника белоруских оружаних снага и наше Специјалне бригаде из два хеликоптера Ми-8 и Ми-17.

Готово у исто време, на аутоматизованом тенковском стрелишту “Орешац”, припадници Прве бригаде Копнене војске и Специјалне бригаде увежбавали су тактичке радње и поступке вода у нападу, а потом су припадници механизованог вода из Прве бригаде извели бојева гађања.

Припадници белоруских оружаних снага реализовали су гађања из аутоматске пушке 7,62 мм, а противтерористичка падобранска чета из Батаљона за противтерористичка дејства извела је гађања из аутоматске пушке “хеклер и кох” 5,56 мм, снајпера .308 и пушкомитраљеза “миними” 5,56 милиметра.

На полигону “Пасуљанске ливаде” механизована одељења из Прве бригаде изводила су бојева гађања, а потом су припадници Прве и Специјалне бригаде извели тактичко бојево гађање у оквиру вежбе “Вод у нападу”.

Припадници Петог батаљона војне полиције реализовали су гађања из митраљеза М-86 са возила полицијских борбених ВПБ М-86, а из хеликоптера Ми-8 и “гама” реализована су бојева гађања циљева на земљи противоклопним ракетама и навођеним ракетама 57 милиметара, док су припадници Специјалне бригаде извели гађања из ручног ракетног бацача 64 милиметара.

 

Извор: Телеграф.рс / Танјуг