Издвајамо Србија

ХАОС У ПРИШТИНИ ПОСЛЕ ВАНРЕДНОГ САСТАНКА ЛИДЕРА: Тотални раздор међу Албанцима

Фото: Јутјуб

Представници привремених приштински институција разишли су се данас без јединственог става о укидању такси и договора о платформи за наставак дијалога са Београдом, који је предложио приштински тим за наставак тог процеса.

Копредседавајући тог тима Шпенд Ахмети, изјавио је након састанка да нема промена у ставовима о таксама од 100 одсто наметнутих на производе из Србије и БиХ, а нема ни сагласности по питању предложене платформе за наставак дијалога са Београдом.

Loading...

Он је након састанка са Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем, Кадријем Весељијем и Фатмиром Љимајем рекао да постоје несугласице, али да ће о томе одлучити влада, преноси приштински Љајми.

„Треба да будемо јединствени по питању такси. Ако то нисмо, хајде да их укинемо“, рекао је Ахмети.

Према његовим речима, на састанку који је сазвао председник косовске скупштине Кадри Весељи разговарало се о платформи за дијалог са Београдом и писму који су амерички званичници упутили Харадинају, Тачију и Весељију.

„Немамо коначан став о платформи“, рекао је он и додао да текст платформе неће бити послат косовској скупштини док се не усагласе.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...