Издвајамо Србија

ЈОВАНОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Руска обавештајна служба руши Вучића, они стоје ИЗА ПРОТЕСТА!

Лидер ЛДП је чест гост на режимској ТВ Хепи, а данас је на опаску водитеља Миломира Марића да иза протеста стоје Руси, открио да је “Млађан Ђорђевић, пријатељ и кум Драгана Ђиласа, ишао недавно у име Савеза за Србију у Русију на скупштину Института за стратешке студије, који је до 2009. био део руске обавештајне службе”.

– Шта се овде код нас дешава? Ја треба да бојкотујем Пахора јер то кажу Ђилас и Јеремић који уопште нису посланици или то траже Двери и Обрадовић, који су у том тренутку у Кремљу са Ноћним вуковима, руском екстремном десницом, којој је забрањане улазак у пола Европе и свету? Што се тиче улоге коју они (Руси) овде играју, увек су играли, па играју и сада, као што су радили и у Црној Гори. Нема разлога да пред тим гурамо главу у песак – казао је Јовановић и надовезао се:

– Јел’ знаш ти (пита Марића) шта је Српски код? Шта је руски Институт за стратешке студије? До 2009. то је званично организационо био део руске обавештајне службе. Оног тренутка кад су отворили канцеларију у Београду, они су се трансформисали у орган председника руске федерације, а овде имају канцеларију. На њиховој Скупштини у Москви, пре три недеље, говорио је представник Савеза за Србију Млађан Ђорђевић, председник Српског кода, потпредседник Свенародне скупштине евроазијских народа.

Чедомир Јовановић је наставио да објашњава:

– Ђиласов заменик кад је био министар у Коштуничиној влади, Ђиласов заменик кад је био директор Народне канцеларије, први човек на кога су биле регистроване његове фирме, његов кум. Када је Ђилас постао градоначелник, он (Млађан Ђорђевић) је постао Тадићев шеф за Србе ван Србије, који је бежао из Црне Горе преко брда спасавајући се секунд пре

Лидер ЛДП је казао и да нема потребе да се разговара „у рукавицама“ и да све треба отворено да се каже.

– Једно је питање незадовољства људи, оно је велико, али друго је питање када ви покушавате да такво незадовољство артикулишете на такав начин да покушавате у Србији да формирате антиевропски блок, а да људи тога нису свесни.

Јеремића избацили из Ђинђићевог кабинета

На питање водитеља Марића да ли је тачно да су Милић и Зоран Јањушевић својевремено ухапсили Вука Јеремића, лидера НС, јер је информације које је покупио у ходнику потурао једној страној амбасади, Јовановић је казао:

– Милић ми је рекао да је Јеремића после једног дана послао кући. Ето. Ја сам њега први пут видео уз Тадића, кад је овај био министар одбране.

Са друге стране, Ђилас тада, како је казао лидер ЛДП, није ни постојао.

 

Извор: Србин.инфо