Издвајамо Свет

МАДУРО МОБИЛИЗУЈЕ ВОЈСКУ: “Земља се мора заштитити од ИНВАЗИЈЕ”

Мадуро је додао да Колумбија и САД разматрају могућност инвазије у Венецуелу и уверио да његов “план гарантује безбедност и мир на границама земље”

Председник Николас Мадуро је предложио да се усвоји план сталне мобилизације војске ради заштите од могуће инвазије.

Loading...

– План мобилизације војске ради заштите земље је једна од уставних обавеза – изјавио је Мадуро, говорећи о резултатима војних вежби Ангостура.

– Мобилизација и обука. Обука и мобилизација. Где треба да буду тенкови, ракете републике, војници републике. Како треба да се комбинују средства ПВО, морске снаге, како треба да се комбинују снаге током војних вежби – рекао је венецуелански председник.

Мадуро је додао да Колумбија и САД разматрају могућност инвазије у Венецуелу и уверио да његов “план гарантује безбедност и мир на границама земље”.

– Наш план је мир и поштовање, не могу то рећи о Влади (председника Колумбије) Ивана Дука који има ратни план против Венецуеле који подржава америчка империја – рекао је Мадуро.

Председник венецуеланског парламента Хуан Гваидо је 23. јануара прогласио себе шефом државе током мандата привремене владе. САД, бројне латиноамеричке и европске земље признале су Гваида као председника и затражиле од актуелног шефа државе Николаса Мадура да не дозволи насилна дејства против опозиције.

Мадуро је саопштио да је он уставни председник Венецуеле, а шефа опозиционог парламента назвао “америчком марионетом”. Русија, Кина и низ других земаља подржале су Мадура као легитимног председника Венецуеле.

 

 

Извор: srbijadanas.com/rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...