Издвајамо Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Шамарчина Пентагона Приштини на годишњицу проглашења „независности“

Одбијање косовског премијера Рамуша Харадинаја да суспендује таксу на производе из Србије и БиХ утицало је на отказивање посете Приштини команданта Националне гарде Ајове, генерал-мајора Тимотија Ора, преноси РТС.

Позивајући се на писање приштинске „Кохе“, РТС преноси да су званичници америчке амбасаде обавестили команданта „косовских безбедносних снага“ Рахмана Раму да је отказана посета генерала Ора, планирана за период од 16. до 18. фебруара, на 11. годишњицу једностраног проглашења независности Косова.

У информативном писму које је послао косовском председнику Хашиму Тачију у петак, генерал Рама је навео да је на састанку који је тог дана имао са војним аташеом САД, генерал-мајором Кристофером Конором, обавештен о отказивању посете генерал-мајора Ора.

У писму се додаје да је отказивање посете „резултат изражавања незадовољства одлуком коју је донела Влада Косова“.

Такође, према информацијама генерала Раме, мајор Конор је упозорио да ће обуке, едукације и војне посете бити поништене наредних дана ако косовска влада не размисли о својој одлуци.

Наводи се да је канцеларија косовског председника потврдила да је генерал Рама послао писмо Тачију, као и његов садржај.

„Да, генерал Рама је послао писмо у којем је обавестио председника Тачија да су САД отказале посету генерала Ора и да разматрају неке друге мере. Речено је да се тај корак предузима због застоја у дијалогу са Србијом“, рекао је за „Коху“ Тачијев саветник Ардијан Арифај.

Према изворима сајта, исте информације добио је и Харадинај, али из његовог кабинета није било одговора о писму и његовом садржају.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...
Loading...