Издвајамо Свет

МОНСТРУМ ЈЕ ЗБОГ ОВЕ ДЕВОЈЧИЦЕ КРЕНУО У ОСВЕТУ: Није могао да се помири са њеном смрћу! ОТКРИВЕН РАЗЛОГ НАПАДА

Суманути терориста који је у нападу на двије џамије у граду Крајстчерчу на Новом Зеланду убио најмање 49 људи, а више од 20 ранио урадио је то, како је написао из освете.

Брентон Тарант (28) је као један од главних мотива масакра навео освету за убиство Ебе Акелунд (11) у терористичком нападу на Стокхолм 2017.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тада је Узбекистанац Рахмат Акилов камионом улетео у масу и убио петоро људи, а међу жртвама је била и Ебе. Тарант је у свом манифесту написао да се девојчица враћала из школе кући кад је на улици покосио исламиста.

„Нисам више могао да игноришем терористичке нападе. То су напади на моје људе, напади на моју културу, напади на моју веру и на моју душу. Не могу да их игноришем“, написао је он.

Ебе је била делимично глува, и нестала је после терористичког напада Узбекистанаца украденим камионом. Њени родитељи су на друштвеним мрежама објавили ћеркину фотографију како би је пронашли. Убрзо су сазнали да је њихово дете међу жртвама терористе Акилова.

Ебе је у манифесту манијака са Новог Зеланда споменута више пута.

„Ебе је била нешто другачије. Млада, невина и мртва Ебе. Њена смрт, за коју су криви уљези, њена насилна смрт натерала ме је да учиним ово“, написао је манијак.

Отац девојчице, Стефан Акелунд, згрожен је чињеницом да је терориста са Новог Зеланда искористио њену смрт како би оправдао овај стравичан чин.

„Облио ме хладан зној када сам видео оружје са именом моје ћерке на њему. Када ћемо, дођавола, коначно моћи да тугујемо у миру“, рекао је он.

Треба подсетити да је гроб девојчице један имигрант оскрнавио више од 30 пута и да га је полиција неколико пута хапсила, али би био пуштен на слободу после информативног разговора.

Евин отац је иначе оптужио шведске власти да сносе директну кривицу за смрт његове ћерке тврдећи да је Акилов требао да буде на време депортован, заједно са свим осталим мигрантима и да би у том случају његова ћерка и друге жртве биле живе и данас.

После терористичког напада у Крајстчерчу ухапшено је четворо људи, а међу њима је и Тарант. Убица је на Фејсбуку уживо преносио почетак напада. Осим профила на Фејсбуку, био је и корисник Твитера, али је тај кориснички налог уклоњен

Он је на 73 странице написао антимигрантски манифест у којем је објаснио ко је он и разлоге злочина који је починио.

 

Извор: Курир.рс/The Telegraph