Издвајамо Србија

СРБИЈА УПОЗОРИЛА ХАРАДИНАЈА: Твој евентуални улазак на север КиМ завршио би се…

Фото: Јутјуб

Министар одбране Србије Александар Вулин упозорио је данас тзв. косовског премијера Рамуша Харадинаја да би се његов евентуални покушај уласка с војском на север Косова и Метохије завршио апсолутним неуспехом, “бежањем и расулом”.

Министар одбране Србије Александар Вулин упозорио је данас косовског премијера Рамуша Харадинаја да би се његов евентуални покушај уласка с војском на север Косова и Метохије завршио апсолутним неуспехом, “бежањем и расулом”.

Фото: Јутјуб

– Некажњени терориста Харадинај жели да понови злочине за које није кажњен. Зна Харадинај да га се (председник Србије Александар) Вучић не плаши, као што зна да би његов покушај уласка војском на север КиМ завршио бежањем и расулом – навео је Вулин у саопштењу за јавност.

Како преноси у саопштењу Министарство одбране, он је, реагујући на претње да ће “војска Косова” бити ту ако Србија дође до границе, оценио да зато Харадинај “чини све да би изазвао сукобе за које би окривио Србију и довео туђу децу да гину за његове циљеве”.

Вулин је додао да “сви у међународној заједници који подржавају Харадинаја и који су спремни да своје држављане пошаљу да се боре за Хардинајево богатство и слободу треба да знају да 2019. није 1999. и да се свет неповратно променио”.

– Србија више није ни слаба, ни сама као што је тада била. Грађани Србије могу да буду спокојни, Војска Србије је сигурна и спремна да испуни свако наређење врховног команданта и заштити мир и безбедност – истакао је српски министар одбране.

 

Извор: Тањуг

loading...
Loading...