Издвајамо Србија

ДЕМОКРАТА ОТКРИО „СТРОГО ЧУВАНУ ТАЈНУ“- ИЗНЕО ШОК ОПТУЖБЕ! Атентатори на Ђинђића дошли из…

Фото: Јутјуб

У убиству премијера Зорана Ђинђића учествовале су две групе професионалних убица из иностранства, које су стигле из Русије, каже за „Ало!“ извор близак тадашњим демократским властима.

– Добро обучене и наоружане убице биле су подељене у две групе, једна је дошла у Београд, а друга је била стационирана у Босни. Дошли су из места Тула, где је раније живео Марко Милошевић, али нико не зна да ли су тамо живели или им је то само била полазна база – наводи извор „Ало!“.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он истиче да су тадашње демократске власти информацију о професионалним убицама добиле од једне стране обавештајне службе, али да су ћутале о томе.

– Ту информацију је добио један тадашњи високи функционер Демократске странке, и то два дана након убиства Ђинђића. Из стране обавештајне службе му је речено да је прва група учествовала у убиству премијера, а да је друга пружала логистичку подршку. Када је Ђинђић убијен, одмах су кренули према граници на Дрини, која је након њиховог одласка била затворена три сата – открива наш саговорник добро чувану тајну демократа.

Извор „Ало!“ истиче да је за ту информацију знао тадашњи државни врх, али да тај податак никада није јавно саопштен.

Фото: Јутјуб

– Нико није саопштавао ко су ти људи, одакле су дошли, ко их је ангажовао. У том контексту нису помињали где се налазио Звездан Јовановић, који је осуђен за убиство Ђинђића, нити где је био Милорад Улемек Легија, који је осуђен за организацију убиства. То је остало мистерија, али можда једног дана неко о томе проговори – наводи он.

Новаковић: Неће се открити политичка позадина

Миле Новаковић, начелник Управе криминалистичке полиције у време када се водила истрага о убиству Зорана Ђинђића, каже за „Ало!“ да се никада неће открити политичка позадина атентата на српског премијера.

– Прошло је толико година и касно је водити истрагу против тадашњих Ђинђићевих политичких противника. Неки од њих су били обухваћени првом кривичном пријавом, али је она отпала. Тужилац је одустао од гоњења тих особа и остала је половина оптужнице, на основу које су касније донете пресуде – рекао је за „Ало!“ пуковник полиције у пензији. Он наглашава да остаје при ставу да из атентата стоји Легија и да је Ђинђића убио Звеки.

– Сигуран сам у оно што смо утврдили. Такође тврдим да иза тога не стоји нека страна служба – категоричан је Новаковић.

Теорију о мистериозном атентатору пласирао је пре 10 година и сам Милорад Улемек Легија, бивши командант Јединице за специјалне операције, који упорно тврди да је Ђинђића убио странац, који је неколико сати после атентата евакуисан у Лондон.

– Пре осам година сам само изнео нека своја сазнања до којих сам дошао непосредно после атентата. Један припадник Службе који је био стациониран на аеродрому послао ми је поруку да је сат након спорног догађаја Н. Н. лице ушло на аеродром кроз споредну капију, у аутомобилу са дипломатским таблицама британске амбасаде, и да се укрцало у мали џет, „цесну“ без ознака, и без икакве најаве одлетело за Лондон. Исту такву потврду добио сам и недељу дана касније од једног припадника Јавне безбедности, који је био распоређен на аеродрому. Тог дечака знам од детињства, из мог је краја. Не видим ни један једини разлог због којег би ме они лагали.

Сви су се тада спрдали с том мојом изјавом, али то нико никада није истражио. Много тога у вези са Ђинђићевим убиством гурнуто је под тепих. Тако је ваљда било лакше. Много пута су разноразни ликови долазили у затвор да ме питају да ли су неке стране службе учествовале у атентату. Мени смешно, па кажем: „Па шта ви мислите, да је то могло да се изведе без страних служби?“. Они само пребледе и ухвате кривину. Ваљда их је страх да чачкају, па онда пипају са стране – изјавио је Легија у интервјуу претпрошле године у пожаревачком затвору, где издржава казну од 40 година робије.

 

Извор: Даница Ћурувија /Ало