Издвајамо Регион

ДРАМА НА ЈАДРАНУ: Броду насред мора отказао мотор, акција спасавања због ветра отказана, угрожени животи 250 путника!

Реморкери морали да се врате у луку

Трајкет “ Аурелиа“ кипарске бродарске компаније, који плови на редовној линији Анкона-Сплит, рано јутрос доживео је хаварију на десет миља од Корната, док је путовао према Сплиту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, трајект, који је синоћ у 20.30 часова испловио из Анконе није ни слутио да ће му по уласку у хрватске територијалне воде отказати један од мотора, о чему је посада обавестила бродксе компаније.

„Према трајекту упућена на су два реморкера. Према мојим сазнањима на броду је око 250 путника и око педесетак аутомобила“ – казао је ллучки капетан у Шибенику Роберт Баљкас.

Акцију спасавања трајекта ‘Аурелиа’ преузео је Центар за трагање и спашавање на мору у Ријеци. Према посљедњим информацијама због лоших временских прилика, односно због јаког југа, два ‘Бродоспасова’ тегљача која су јутрос испловила према трајекту, морала су се вратити у шибенску луку.

Трајект и даље плута на локацији 10 миља југозападно од Корната. Ситуација је веома незгодна јер велики таласи ваљају брод, а према доступним информацијама на броду за сада нема повређених.

 

Извор: Ало.рс/Јутарњи лист