Издвајамо Србија

МОНСТРУМ ПАО НА ПОЛИГРАФУ, ПОКУШАО ДА УВУЧЕ И МАЈКУ У ЗЛОЧИН: После убиства Весни претио да ће јој убити и петогодишњег сина!

Фото: Фејсбук принтскрин

Зоран Албић осумњичен за брутално убиство пасторке Л. Ф. (3), пао је на полиграфу, и то на кључним питањима која се односе на монструозни злочин који се догодио у Прахову код Неготина! Испитивање девојчициног очуха односило се само на једну околност – да ли је, како тврди Зоран А., у убиству девојчице учествовала и њена мајка Весна Фируловић Одговори које је дао још више су поткрепили сумње надлежних да је у злочину сам учествовао.

Иако је најпре негирао дело и упорно понављао причу да је девојчица сама пала са терасе, притиснут доказима и налазом обдукције која је потврдила да Л. Ф. није пала са терасе, признао је злочин. Међутим, он упорно инсистира да је у томе учествовала и мајка детета, Весна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И на полиграфском испитивању је, како сазнајемо, и даље тврдио исто, али резултати показују да није био искрен. Мајка девојчице је, подсећамо, прошла полиграфско испитивање на питања везана за овај монструозни злочин који је узнемирио Србију.

Сви материјални докази упућују на основану сумњу да је Зоран А. убио ову девојчицу ударцима, изнервиран јер је плакала. Крв која је у виду прскотина нађена на више места у кући, на зиду и на поду је његова, као и трагови које је оставио. Код Весне Фируловић су иначе констатоване повреде на глави, које су интензивније како време пролази.

Весни и Зорану одређен је притвор у трајању до 30 дана и биће обоје упућени на психолошко-психијатријско вештачење.

Подсетимо, осумњичени Зоран је рекао на саслушању да је девојчицу ошамарио, нервозан што плаче, али да ју је шамарала и мајка. Након тога су, како он тврди, видели да је обамрла и да не дише, па су смислили да је пала са терасе.

Међутим мајка је на саслушању тврдила да је Зоран одгурнуо када је скочила у одбрану свог детета, а онда да ју је избацио из куће и закључао врата. Она је у Вишем јавном тужилаштву изјавила да је девојчица, у тренутку кад је Зоран дошао кући, спавала у соби. Пробудила се и уплашена буком разбијања стакла почела је да плаче. Према њеним речима, то је толико изнервирало Зорана да је зграбио дете и ошамарио га двапут. Када се Весна побунила и пошла ка њему да га у томе спречи, ухватио ју је грубо и избацио. На њене повике и лупања песницом у врата није одговорио. Она је испричала и да у једном тренутку чула да је преврнуо сто, а онда и језиву тишину. Када је коначно откључао врата куће, ћерку је затекла обамрлу. На питање тужилаштва, зашто је ћутала, рекла је да јој је Зоран А. претио да ће јој убити и петогодишњег сина.

Фото: Фејсбук принтскрин

Отац убијене девојчице је рекао да је упозоравао супругу на Зорана.

– Молио сам је да се врати кући, али она то није хтела да учини. Слутио сам да ће овако нешто да се деси мојој ћерки – изјавио је Пурић, додајући да су се Весна и Зоран познавали из средње школе.

Према његовим речима, Весна га је напустила пре месец и по дана и није желела да се врати Драгану, са којим има и петогодишњег сина.

 

Извор: Курир.рс/Вечерње новости