Србија

Србија у шоку! НОВИ ДОКАЗ ПРОТИВ ЏОНИЋА! Полиција открила невероватан ТРАГ

На дан нестанка Горана, Гордане и Лидије Ђокић у недељу 26. септембра, осумњичени за њихово брутално убиство, Горан Џонић из Моравца, био је у Тешици код моста на Јужној Морави где је око 16 часова позвао једног младића да дође и довезе га до села јер је скутер наводно „оставио код мајстора“, сазнаје „Блиц“. Како се сумња, управо тада Џонић је двоточкаша сакрио у шибљу где је касније, након бруталног убиства, запаљен аутомобил Ђокића, а он мотором побегао с места злочина.

Како се сазнаје, провером је утврђено да је Џонићев мотор код мајстора био још у августу, па се сумња да је Џонић управо тог дана дошао у Тешицу да би скутер сакрио на месту где је неколико часова касније у току ноћи, након отмице и убиства Ђокића, запаљен њихов црни „пасат“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џонић је тог 26. септембра позвао познаника да дође по њега код моста у Тешици, који је свега два километра удаљен од старе сепарације шљунка на којој је 2. октобра, пронађен запаљен „пасат“ Ђокића, а то више него основано намеће сумњу да је тога дана на том месту био ради планирања злочина. Када је клупко монструозлног убиства почело да се расплиће Џонић је ухважен у новој лажи.

– У недељу 26. септембра Џонић је позвао једног момка из Моравца да дође по њега да га превезе до Тешице. Рекао му је да му је свој жути скутер, по коме га знају у селу, оставио код мајстора и да нема како да се врати до Моравца. Тај његов познаник је дошао по њега у Тешицу, затекао га код моста на Јужној Морави и повезао га. Међутим, када је компликовано клупко злочина почело да се расплиће после Џонићевог хапшења, провером је утврђено је да је Џонић мотор код мајстора возио још у августу и да тог дана уопште није био код мајстора. Будући да се место на којем га је познаник покупио налази веома близу локације на којој је запаљен „пасат“ и да се до тог места, земљаним путем, идући уз реку, може лако доћи до места где је касније пронађен запаљен Ђокићев пасат, јасно је због чега је он био тада на том месту – каже извор „Блица“.

Ђокићев аутомобил је исте ноћи око два часа после поноћи снимљен у Тешици, када га је, како се сумња Џонић, након убиства Горана, Гордане и Лидије, довезао до локације где ће га запалити, а једна од камера снимила је два часа касније његов жути скутер како се враћа према Моравцу. Џонићев скутер је, након хапшења, пронађен код њега кући, па га је полиција запленила.

Подсећамо, Џонић је покушао у одбрани да пребаци одговорност на браћу из Моравца А. М. и К. М. познате под надимком Јојке, од којих је једног од њих означио као директног извршиоца злочина, међутим све је више доказа који указују на то да је осумњичени Џонић једини починилац монструозног убиства.

У притвору се тренутно налазе и његова два сина, ватрогасац Милан и припадник војске Стефан Џонић, иако су, како је утврђено, они на дан убиства породице Ђокић били на својим радним местима – у ватрогасној јединици и у копненој зони безбедности. Њима је, пак, притвор одређен како би се проверилло да ли су на неки начин били упознати са очевим намерама или су касније знали шта је урадио.

Џонићеви синови су прошли полиграфско тестирање, али се врше и све друге провере. Расписана је и потерница за једним мештанином Моравца, Д. П, кога је такође Џонић именовао као помагача браћа Јојкић, а који се налази у иностранству због посла, мада осим изјаве осумњиченог нема других доказа да има везе са убиством.

Полиција и даље интензивно ради на расветљавању свих околности незапамћеног злочина и провере свих чињеница.

ДОКАЗИ ПРОТИВ ЏОНИЋА

Џонићев ДНК пронађен је на новцу и врећи која је пронађена закопана у воћњаку иза куће његовог сина у Моравцу, уз корен стабла шљиве. У његовом стану у Алексинцу пронађен и је пиштољ за који је, како је „Блиц“ ексклузивно објавио, балистичким вештачењем потврђено да је из њега почињено убиство.

На дан нестанка Ђокића, 26. септембра, Џонић је снимљен како на пумпи у Житковцу сипа гориво у канту. Истог дана је био у Тешици, близу места где је касније, 2. октобра, нађен запаљен „пасат“ Ђокића. Тела Ђокића пронађена су запаљена 2. октобра у атару Моравца, 10 километара од места спаљивања возила, на месту званом „Дудине баре“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Блиц