Издвајамо Србија

СВЕ ЈЕ УЧИНИО СА ПРЕДУМИШЉАЈЕМ: Ово је спаковао у ранац ТРОСТРУКИ УБИЦА, полицајци у неверици (ФОТО)

Три дана новосадски полицајци непрестано су трагали за Гораном Јанковићем због сумње да је у петак ујутру у Новом Саду насмрт претукао своју супругу Мирјану Јанковић и њене родитеље, чему су сведочили његови синови. Истражитељи сматрају да је осумњичени све урадио са добро припремљеним планом, о чему сведоче детаљи његовог скривања.

Извор из полиције прича за „Блиц“ да се, и поред Јанковићеве штуре изјаве у полицији, полако „слажу све коцкице“ те да се потврђују прелиминарни резултати истраге да је са намером дошао у кућу Мирјаниних родитеља да почини злочин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима извора, скоро да је сигурно да је Јанковић урадио све са предумишљајем, а пре него што је починио злочин отишао је у кафану и попио пар пића.

– Око пет ујутру вратио се из кафане, спаковао ранац са чистим стварима које би могле да му потрају пар дана, узео чекић и колима отишао до Мирјаниних родитеља – каже наш извор.

Фото: Фејсбук принтскрин

Чим је ушао у кућу породице Пајић, Горан је почео да виче и прво је насрнуо на таста Бранислава.

– Прво је насрнуо на њега јер је знао да га он једини може спречити пошто је био корпулентан човек – прича наш извор.

Бранислава је једва савладао са неколико удараца у главу, а Мирјана је покушавала да га у томе спречи док је Нада склањала децу.

Затим је, како каже извор „Блица“ из истраге, крвнички изударао Мирјану, а када је Нада узвикнула: „Ето, јеси ли сад задовољан зете?“, окренуо се и чекићем утукао на кућном прагу.

Након крвавог пира сео је у свој аутомобил и у жељи да завара траг, упутио се према Дунаву где је поред једне фирме оставио аутомобил и даље отишао пешке.

– Форензичари у аутомобилу нису пронашли прибор за хитну помоћ што нам је дало нови траг да убица изгледа нема суицидне намере тако да смо појачали потрагу све док у недељу око 23 сата нисмо добили дојаву од једне суграђанке да је осумњичени виђен у близини Булевара цара Лазара у насељу Лиман 4. Читаву ноћ смо „чешљали“ терен и ујутру нас је позвао власник брода са дунавца уз Рибарско острво и рекао нам да има неког на пловилу – прича извор.

Пошто су били у близини, ухапсили су га за свега пар минута а он је, објашњава извор, покушао да побегне са брода.

Сумње да је све учинио са предумишљајем поткрепљује и чињеница да је имао спремну чисту одећу, да се опрао од крви, пресвукао, те да је чак имао и нешто хране уз себе па је то јео уз неке грицкалице и остатке затечене на броду.

Фото: Фејсбук принтскрин

Подсетимо, Јанковић је имао забрану приласка Мирјани коју му је Основни суд изрекао 11. маја због насиља у породици. Мирјана га је тад напустила и преселила се са децом код родитеља. Јанковић то није могао да поднесе, молио ју је преко пријатеља да му се врати, а пошто није хтела, дошао је у дом њених родитеља и брутално их све убио.

 

Извор: Блиц