Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Пожурите у Пошту, на рачуну вас чека 10.000 динара!

Грађани новац могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије .

Након што је око два милиона грађана у Србији добило по 1.300 динара дивиденде од аеродрома „Никола Тесла“, сви који нису продали акције НИС треба да очекују и новац од дивиденде коју ће исплатити ова компанија.

Реч је о 34 динара за сваку акцију, односно 170 динара за пет акција, колико је сваки грађанин који је имао право на бесплатне деонице, 2010. године и добио акција од ове нафтне компаније.

На питање када ће уплатити дивиденду на рачуне грађана, у НИС нису могли да прецизирају, али су дали оквиран одговор који је за сада и једини могућ.

Очекујемо да Скупштина акционара на седници која се традиционално одржава крајем јуна потврди одлуку о дивиденди. У претходним годинама она је акционарима била исплаћивана у периоду од августа до новембра – рекли у НИС.

Акционарима је, иначе, предвиђена исплата укупно 6,5 милијарди динара односно 25 одсто нето добити друштва за 2018. годину. У тој години НИС је остварио нето добит већу од 26 милијарди динара.

У случају да нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди, сада на рачуну имате око 10.000 динара. Једна акција НИС на берзи вреди 740 динара а пет колико је сваки грађанин добио укупно 3.650 динара. Акција Аеродрома вреди 800 динара, а грађанима је на рачун уплаћено и по 1.700 динара на основу акција Акционарског фонда. На име дивиденди током претходних неколико година НИС, Аеродром и Телеком сваком грађанину су уплатили по укупно 4.400 динара од чега је 1.300 динара дивиденда коју је недавно исплатио Аеродром „Никола Тесла“.

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Дакле, све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и реченица да хоћете да подигнете новац по основу дивиденде од акција НИС. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у Пошти, новац од дивиденде могу да подигну у својој банци. С друге стране, новац од акција могу да добију само уколико деонице продају, а то је могуће такође у Пошти давањем налога за продају.

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс

loading...
Loading...