Издвајамо Србија

БИЛ ПОДСЕТИО НА ДЕВЕДЕСЕТЕ: Чим је стигао у Приштину Клинтон ПРВОМ ИЗЈАВОМ ПОКУШАО ДА ИСПРОВОЦИРА СРБИЈУ! (ВИДЕО)

Некадашњи амерички председник Бил Клинтон и некашња државна секретарка САД, Медлин Олбрајт, допутовали су данас у Приштину

Они присуствују обележавању 20. годишњице од уласка НАТО снага на територију Косова и Метохије, што Албанци обележавају као „ослобађање од српског терора“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Клинтона су на аеродрому дочекали Беџет Пацоли и Атифета Јахјага.

– Добродошли назад, председниче Клинтон. Косово данас је ваша успешна прича о изградњи државе. Ваше вођство пре двадесет година против тираније у корист слободе и демократије било је кљуцно за отварање новог поглавља у људској историји. Дали сте медународном праву и политици хуману димензију – навео је Пацоли на свом фејсбук профилу поводом Клинтоновог доласка.

Mirë se vjen në familjen tënde, në Kosovë, zoti President.

Posted by Behgjet Pacolli on Tuesday, June 11, 2019

Некадашњи амерички председник је био један од кључних људи који је утицао на одлуку да НАТО интервенише на Косову и Метохији из наводно хуманитарних разлога, док је Олбрајтова у истом периоду била државна секретарка САД, коју Албанци сматрају веома заслужном за доношење једностране одлуке о косовској независности.

У знак захвалности Клинтону, Албанци су му крајем 2009. подигли споменик у Приштини

Непосредно по доласку Клинтон се састао са самозваним председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем, који му је уручио орден „Слобода“, пренео је приштински Зери.

Тачи је у речи захвалности уденуо и своју тезу о наводном геноциду на КиМ:

– Захваљујемо вам на акцији коју су предузели да зауставите српски геноцид 1999. године. Веома сам захвалан за подршку Сједињених Држава Косову. Историја Косова и САД је заједничка прича о успеху, ви сте наш херој – рекао је Тачи.

Захваливши на одличју, Клинтон је, преносе медији, рекао да „тзв. Косово заслужује прикључење ЕУ и НАТО“.

Олбрајтова је у Приштину допутовала поподне, а на аеродрому ју је дочекала Атифете Јахјага.

 

Извор: srbijadanas.com