Издвајамо Свет

БРИТАНЦИ У НЕВЕРИЦИ: Трамп се поздравио са краљицом, као да се поздравља са ОРТАКОМ ПОСЛЕ БАСКЕТА (ВИДЕО)

Доналд Трамп дефинитвно има проблем са руковањем. Или не пушта саговорника или не може да се извуче из јаког стиска или је, у свом маниру, превише неформалан. Ни приликом састанка са краљицом у Лондону није прекршио своју традацију бизарног поздрављања, али изгледа да јесте протокол.

Иако би требало да сачека да краљица њему прва пружи руку и потом кратко се поздрави са њом стиском средње јачине, Трамп је, судећи по снимцима који су „запалили“ Твитер, пришао Елизабети Другој као да се поздравља са другаром на партији баскета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Угао под којим је снимљено руковање не одаје баш сасвим јасно шта се догодило, али судећи по фотографијама и доступним снимцима, председник САД пружио је краљици песницу!

За сада нико ни са британске ни са америчке стране није коментарисао овај случај, али ако јесте како делује да јесте, Трамп је уписао још једну рецку низу бизарних руковања са светским лидерима.

Фото: Јутјуб

„Пустио бих ја њега, али неће он мене“

Руковања првог човека САД неретко су вест сама за себе. Некад зато што необично дуго трају, некад зато што Трамп саговорника повуче према себи хтео он то или не. Канадски премијер Џастин Трудо и премијер Јапана Шинзо Абе, само су неки од „жртава“ Трамповог злогласног стиска.

Догађало се и супротно – да саговрници не пуштају Трампа и то све док му рука не промени боју. Најбољи пример је сада већ легендарно руковање са Емануелом Макроном прошле године када га је француски председник тако јако стегао да је Трамп у неком тренутку деловао испрепадано. Имао је и разлога да буде, бар судећи по фотографијама, на којима се на Трамповим рукама јасно виде последице тог „срдачног поздрава“.

Још један занимљив случај о којем се писало било је и Трампово руковање са таџикистанским председником Емомалијем Рахмоном током њиховог сусрета у Саудијској Арабији у мају 2017. године. Руковање је било толико интензивно, да је изгледало као да је Трампова рука направљена од гуме.

Парадоксално, Трамп тврди да није велики љубитељ руковања, чак једном приликом је изјавио да је „гермофоб“, односно да се панично плаши бацила и бактерија.

 

Извор: М.Б./Блиц