Издвајамо Србија

ПАЦОЛИ ДОЧЕКАО ЗЛОЧИНЦА СКАНДАЛОЗНОМ ПОРУКОМ: Лажна држава Косово на ногама због доласка Била Клинтона! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Бивши амерички председник Бил Клинтон стигао је на приштински аеродром „Адем Јашари“, где га је дочекао косовски министар спољних послова Беџет Пацоли.

„Добро дошли у своју породицу на Косову, господине председниче“, написао је Пацоли на Фејсбуку, где је такође поставио неколико фотографија доласка Била Клинтона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Клинтон ће присуствовати обележавању 20. годишњице уласка НАТО трупа на Косово, преноси Б 92.

Према ранијим најавама, Клинтон ће се данас у Приштини састати са председником Косова Хашимом Тачијем и премијером Рамушем Харадинајем, а како је саопштено из канцеларије председника Тачија, он ће се данас око 15 сати састати са Клинтоном, након чега ће се заједно обратити медијима.

Mirë se vjen në familjen tënde, në Kosovë, zoti President.

Posted by Behgjet Pacolli on Tuesday, June 11, 2019

Иако се бивши амерички председник сматра великим пријатељем Косова, његов долазак је практично блокирао Приштину, наводи тамошњи лист „Газета експрес“.

Косовска специјална полиција од раних јутарњих сати обезбеђује и претражује бројне објекте који су на рути Клинтоновог кретања.

Liria dhe Pavarësia jonë është e lidhur ngushtë me emrin e njeriut që sot po viziton Republikën tonë. Presidenti Klinton do të jetë i nderuar për jetë e mot nga Kosova.

Posted by Behgjet Pacolli on Tuesday, June 11, 2019

Да би се осигурало да ниједно возило ни пешак не прођу Клинтоновом рутом од аеродрома до хотела, ангажовани су и полицијски пси, познатији као К-9.

Улице Приштине су пуне наоружаних полицајаца који носе „дуге цеви“.

 

Извор: rs.sputniknews.com