Издвајамо Србија

ПРЕМИНУЛА ЈЕ У 31 ГОДИНИ: Била је звезда филма “Лепа села лепо горе”, доживела је језиву судбину, а онда и трагично завршила! (ФОТО)

Фото: pixabay.com

Туга.

Филм “Лепа села лепо горе” обележио је једну еру када је у питању домаћа кинематографија. Готово да не постоји особа у нашој земљи, али и у региону, која није пустила сузу уз потресне сцене којима обилује овај филм.

Loading...

Један од најупечатљивијих момената у овом остварењу јесте свакако онај када млада учитељица улази у тунел, претучена, обливена крвљу, док главни протагонисти не могу да се договоре ко ће повући обарач и упуцати је.

Ову учитељицу глумила је Вера Дедовић Миљковић, тада двадесетседмогодишња перспективна глумица, којој су сви предвиђали блиставу каријеру пуну успешних улога.

Фото: Јутјуб Top Raccoon

Након емитовања филма “Лепа села лепо горе”, Вера је добила мноштво понуда, па је глумила у драмама “Рај”, “Љубав, женидба и удадба”, “Жеља звана трамвај”, као и серијама “Горе доле” и “Срећни људи”.

Када је била на врхунцу популарности, глумицу је задесила тешка судбина. Она је оболела од најтеже болести, а после кратке борбе је и преминула 19. децембра 2000. године у својој 31. години.

Вера је иза себе оставила ћеркицу Машу и неутешног супруга Бориса. Номинована за Награду “Пере Добриновића” за улогу у драми “Чекајући Годоа” каои и за филм “Лепа села лепо горе” на Филмским сусретима у Нишу. Последњу улогу одиграла је у филму “Сенке успомена”.

 

Извор: Пинк/И. М.

Loading...
loading...
loading...