Издвајамо Србија

ПРЕМИНУЛА ЈЕ У 31 ГОДИНИ: Била је звезда филма „Лепа села лепо горе“, доживела је језиву судбину, а онда и трагично завршила! (ФОТО)

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Туга.

Филм „Лепа села лепо горе“ обележио је једну еру када је у питању домаћа кинематографија. Готово да не постоји особа у нашој земљи, али и у региону, која није пустила сузу уз потресне сцене којима обилује овај филм.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од најупечатљивијих момената у овом остварењу јесте свакако онај када млада учитељица улази у тунел, претучена, обливена крвљу, док главни протагонисти не могу да се договоре ко ће повући обарач и упуцати је.

Ову учитељицу глумила је Вера Дедовић Миљковић, тада двадесетседмогодишња перспективна глумица, којој су сви предвиђали блиставу каријеру пуну успешних улога.

Фото: Јутјуб Top Raccoon

Након емитовања филма „Лепа села лепо горе“, Вера је добила мноштво понуда, па је глумила у драмама „Рај“, „Љубав, женидба и удадба“, „Жеља звана трамвај“, као и серијама „Горе доле“ и „Срећни људи“.

Када је била на врхунцу популарности, глумицу је задесила тешка судбина. Она је оболела од најтеже болести, а после кратке борбе је и преминула 19. децембра 2000. године у својој 31. години.

Вера је иза себе оставила ћеркицу Машу и неутешног супруга Бориса. Номинована за Награду „Пере Добриновића“ за улогу у драми „Чекајући Годоа“ каои и за филм „Лепа села лепо горе“ на Филмским сусретима у Нишу. Последњу улогу одиграла је у филму „Сенке успомена“.

 

Извор: Пинк/И. М.