Издвајамо Србија

ПЕТ АГЕНАТА У ВЛАДИ ЗНА КО ЈЕ УБИО ЂИНЂИЋА! Отпутовао је у Лондон, а ДВЕ РЕЧЕНИЦЕ су му дошле главе: Стране службе донеле СМРТНУ ПРЕСУДУ!

Фото: Јутјуб

Пет високопозиционираних функционера у Влади премијера Зорана Ђинђића били су агенти страних обавештајних служби које су и наредиле и његово убиство 12. марта 2003. године!

То за „Ало!“ тврди Горан Петронијевић, адвокат и бивши судија Окружног суда у Београду, који тврди да је атентат на Ђинђића извршен уз помоћ немачке тајне службе БНД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Убиство Ђинђића наредила је америчка ЦИА, а извршиоци су били из енглеске МИ6, уз прећутну сагласност немачке федералне обавештајне службе (БНД). Без њиховог одобрења то није могло да буде урађено јер је Ђинђић био сарадник немачке БНД. Они су га пустили низ воду и дистанцирали се од њега када је затражио да се питање Косова реши у исто време као и Републике Српске, што западним службама није одговарало. Додатно им је сметало што је у то време смедеревска Железара продата америчкој фирми, а не Немцима – каже Петронијевић за „Ало!“.

Чињенице:

– Ђинђић је убијан 12. марта 2003. око 12.25

– У Србији након убиства проглашено ванредно стање

– Као извршиоци одмах су осумњичени припадници земунског криминалног клана

– У акцији „Сабља“ ухапшено 11.665 особа

– Звездан Јовановић осуђен на 40 година затвора као непосредни извршилац убиства

– Милорад Улемек Легија осуђен на 40 година затвора због организовања убиства Ђинђића

Ђинђића су, наглашава он, главе дошле две реченице.

– Рекао је: „Косово, сад и Република Српска – сад!“ Нису могли да га спрече јер је било касно да га сатанизују као Слободана Милошевића, па су одлучили да га ликвидирају. Немачка БНД се тада дистанцирала од њега и допустила да се њиховом сараднику потпише смртна пресуда.

Петронијевић открива и да је Ђинђић, пет месеци пре убиства, био у Лондону, где му је указано да у Србији реши проблем криминала.

Биографија

Зоран Ђинђић рођен је 1. августа 1952. године у Босанском Шамцу. Студирао је филозофију на Универзитету у Београду, а докторирао на Универзитету у Констанцу (Немачка). Председник Демократске странке постао је 1994. године. У фебруару 1997. постаје градоначелник Београда, али смењен је у септембру исте године. У јануару 2001. постаје први демократски изабрани председник Владе Србије. Убијен је испред зграде Владе 12. марта 2003. године.

– У Лондон је отишао крајем октобра 2002. и тада му је сугерисано да се реши криминала и корупције у земљи. Те сам информације добио од неких људи јер сам и ја у исто време био у Лондону, али другим поводом. Приметно је било да се Ђинђић касније, пред саму смрт, оградио од неких људи који су му били блиски – открива познати београдски адвокат.

Извор: Даница Ћурувија/Ало