Свет

СВЕТ НА ИВИЦИ НУКЛЕАРНОГ РАТА! Трамп послао авионе смрти, а онда стигла порука – ОДСТУПИТЕ!

Амерички председник Доналд Трамп одобрио је нападе на Иран, али је ту своју наредбу у последњем тренутку повукао преноси ББЦ.

Њујорк тајмс пише, позивајући се на високог званичника Беле куће, да су напади су подразумевали „мноштво“ циљева. Амерички медији наводе да је „кап која је прелила Трампову чашу“ било обарање амричог дрона, у четвртак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о томе да је Трамп одобрио војне нападе на Иран први је пренео Њујорк тајмс, објавивши читав план наводних напада, а за свега пар минута то су учинили и други амерички медији, преноси ББЦ. НYТ је навео да су сви војни званичници у ланцу командовања у четвртак поподне, по локалном времену, очекивали упутства за одабране циљеве, укључујући и иранске радаре.

– Авиони су били већ у ваздуху, а бродови на својим позицијама, али ни један пројектил није испаљен када је стигла порука: одступите – навео је НYТ речи вишег званичника Беле куће. Према плану, напад је требало да почне у рану зору и то данас, како би се минимализовао ризик могућих људских жртава. Није међутим јасно да ли је наређење о нападу потпуно повучено, или не, истакао је ББЦ.

Планирано је да се ваздушни напади спроведу у зору, како би ризик по становништво био најнижи, преноси Ројтерс.

 

Извор: Ало.рс