Издвајамо Спорт

ТУГА: Легендарни одбојкаш преминуо од срчаног удара на рукама своје жене, после весеља на свадби! (ФОТО)

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

„Он је један од највећих симбола у историји нашег спорта“

Некадашњи одбојкаш репрезентације Шпаније, Мигел Ангхел Фаласка, преминуо је у 46. години након срчаног удара, пренели су италијански медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ноћ пре смрти био је на свадби свог помоћника пошто је радио као тренер Монце (Италија), пошто се није осећао добро, вратио се у хотелску собу где је одсео са својом женом. У тој соби је и доживео удар и није му било спаса.

Овај Шпанац рођен у Аргентини, проглашен је за најбољег сервисера на турниру у Москви, где је шпанска репрезентација освојила злато! Имао је успеха и у клубовима којима је играо и радио као тренер!

„Шпанска одбојка“ ће увек бити у великом дугу према њему, он је особа која је дала све нашем спорту“ – рекао је Агустин Мартин Сантос, председник одбојкашког Савеза Шпаније који се надовезао:

„Он је један од највећих симбола у историји нашег спорта, апсолутно кључни човек у освајању Европског првенства и узор будућих генерација.“

Играо је између осталих екипа за Модену, Болоњу, Мајорку, Лас Палмас, руски Урал, Белхатов у Пољској, а био је и селектор Чешке. Учествовао је на три фајнал фора као играч. Био је сјајан играч на позицији техничар, многи су говорили у то време после Николе Грбића најбољи на свету (проглашен за најбољег техничара на Светском купу 2007. и Европској лиги 2009.)

 

Извор: Ало