Регион Србија

БАХАТА ЦРНОГОРСКА САВЕТНИЦА МИРНА ОПЕТ ПРОВОЦИРА СРБЕ: Написала је „МИ СМО СПРЕМНИ“, а оно што је после уследило запалило је ФЕЈСБУК

Фото: Фејсбук принтскрин

Бивша бахата саветница у црногорској амбасади у Турској Мирна Никчевић, после скандалозних порука на друштвеним мрежама против СПЦ и верника за које је рекла да би их палила због присуства Тројичанском сабору испред храма Христовог Васкрсења у Подгорици поново је кренула у провокације.

Овај пут Никчевић је на свом Фејсбук профилу објавила фотографију мушкарца са фантомком и црногорским грбом и поруком „Ми смо спремни“ што је очигледна алузија на усташки поздрав “ За дом спремни!“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је на то циљала потврђено је и у коментарима испод ове слике. Тако је један од њених пријатеља био веома прецизан у својој допуни ове пароле, па тако он каже: „За дом и домовину“, што је потврдила срцем. Такође један од коментатора био је директан у пароли: „За дом спремни“ са три знака узвика.

Иначе, реч „дом“ или „домовина“ није уобичајена у Црној Гори и Србији, јер се користи реч „отаџбина“, док „дом“, „домовина“ за „дом спремни“ је типичан усташки израз настао током Другог светског рата у НДХ.

 

Извор: /IN4S / Ало.рс