Спорт Србија

ИЗ СКЛОНИШТА ОД БОМБАРДОВАЊА, ДО ТИТУЛЕ! Познати британски јутјубер БРУТАЛНО испрозивао Енглезе и исхвалио Новака

Познати британски јутјубер Давид Вујанић, који је пореклом из Србије, на веома провокативан начин прокоментарисао је победу Новака на недавно завшреном Вимблдону.

Вујанић је широј јавности познат по фудбалским колумнама, али сада је искористио прилику да се мало “умеша“ и у фудбал. Ово му је, реално гледано, била идеална прилика. Јасно је да ни он није могао да остане равнодушан на публику у Лондону која је са громогласним негодовање испратила Ђоковићев финални меч.

– Ово је слика са хиљаду речи. О дечаку из Србије, ишао је против свих шанси које су му се давале, из склоништа од бомбардовања је дошао до тога да вас бомбардује бекхендима… Две меч лопте је сачувао… против највећег свих времена, његовог швајцарског височанства, победио је у најдужем финалу свих времена, на најпрестижнијем турниру у тенису, у спорту који се повезује са елитама, са нечим где нисте виђени, али некад се и у оваквим местима праве најбољи. Пет сати лудила, очи хиљада навијача се надају да ћеш пасти, али онда проради балканска одлучност, срце, дух, вера… неке понекад несхватљиве експресије… до незаборавне победе – писао је Вујанић, а онда се осврнуо на последњи поен.

View this post on Instagram

A picture of a thousand words. The boy from Serbia, against all odds, from bomb shelters to shelling backhands…two match points saved…against arguably the greatest ever in the Swiss lord himself to win the longest final EVER played at the most prestigious tournament in the sport of tennis, a sport often associated with the elites, something you were never meant to do, but often it’s in those places that the greatest are made. 5 hours of madness, the eyes of thousands of those inside praying you’d crumble, but the Balkan determination, the fire, the heart, the spirit…belief…those sometimes misunderstood expressions…to an unforgettable victory. The last point sliced in to the sky from the fan favourite…no exuberant celebration, no falling to the floor…just a mere look of completion, a nod to those that wished the result was different…and then a finger to the sky, as if you knew the Gods were with you, watching as you tasted that grass again, transcending in to a new dimension…a dimension of greatness that most of us will never experience. You’ve put a smile on the face of millions, especially to those of us that have a similar background. The Serbian Prince…against all odds. Thank you for your existence…true champion…a legend…bravo @djokernole…and may those that were against you inside that court today all gracefully suck their mums whilst sipping some tea at the same damn time…THIS IS SERBIAAAA 😂🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏❤️

A post shared by David Vujanić (@dvujanic) on

– Није било бурног славља, падања на траву, само осећај комплетности, потврдно климање главом свима који су се надали другачијем крају. А онда, прст ка небу, као да си знао да је Бог уз тебе, осетио си траву поново, прелетео си у нову димензију… димензију своје величанствености коју многи од нас никад неће осетити. Донео си осмех милионима, нарочито милионима оних који имају сличну животну причу. Српски принц, против свих опклада! Хвала ти што постојиш, прави си шампион, легенда, браво Ноле, а они који су били против тебе на стадиону, сада могу да се терају код своје маме и сласно пију исти чај у проклето исто време… Ово је Србија!

 

Извор: Курир.рс