Србија

„МАКРОН ДОЛАЗИ ДА СЕ ПОМИРИ СА СРБИЈОМ“ Приштина у паници, Београд и Париз потписују 20 СПОРАЗУМА, а ово им УТЕРУЈЕ СТРАХ!

Фото: Јутјуб

Медији у Приштини спорадично извештавају о посети француског председника Емануела Макрона Србији. Ипак, главно питање које провлачи међу Албанцима је „Да ли ће Макрон моћи да сруши таксе које је Приштина наметнула“.

Како се наводи на сајту „Индексонлине“, страни аналитичари не верују да ће Макронова посета Београду донети новине у дијалогу Београда и Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Жак Ширак је последњи француски председник који је посетио Србију пре 18 година, и који је успео да се помири после НАТО бомбардовања, а данас Емануел Макрон долази са истом мисијом да говори о Косову. Иако је интерес Француске и ЕУ наставак дијалога између Београда и Приштине, аналитичари сматрају да шеф Јелисејске палате неће донети никакав напредак у репавању овог питања – наводи се на порталу.

„Београд се нада укидању такси“

Према писању „Кохе“, председници Србије и Француске, Александар Вучић и Емануел Макрон, потписаће око 20 споразума о сарадњи у области економије. У области оружја биће потписано пет споразума.

„Коха“ преноси и речи српског министра Ивице Дачића, који је рекао да се нада да ће Макрон током посете Београду „прекинути игру с порезом“, који је наметнула Приштина, и да ће дати гаранције да то буде крај вишемесечне драме.

– Нико не може да ме увери да Западна Европа, у којој је Француска један од лидера, и САД, не могу да присиле Рамуша Харадинаја већ осам месеци да укине срамну административну одлуку – рекао је Дачић.

Он је истакао да је долазак Макрона једна од најважнијих посета страних личности у последњој деценији, и да Београд има велика очекивања од ове посете.

 

Извор: Indeksonline/ Коха