Русија

УДАРНА ВЕСТ! Нападнута Москва

Русија је данас спречила напад украјинске беспилотне летелице у Подмосковљу, који није изазвао штету нити жртве, саопштило је руско Министарство одбране.

„Јутрос је осујећен покушај“ напада на Кијев помоћу „беспилотне летелице (…) у Подмосковљу“, саопштила је руска одбрана на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дрон је уништен противваздушном одбраном“, додаје министарство. У овом нападу, према истом извору, није било жртава нити материјалне штете.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин објавио је у петак рано у Телеграму да је „покушај непријатељског напада дроном изведен током ноћи“, не наводећи тачну локацију.

Руска престоница и њен регион, који се налази на више од 500 километара од украјинске границе, већ су били мета напада дроновима, укључујући и онај који је погодио Кремљ у мају.

Кијев је у понедељак преузео одговорност за напад дроном који је током ноћи погодио Москву. Према наводима руске војске, две украјинске летелице су неутралисане и оборене без икаквих жртава. Једна од летелица се срушила на Комсомолском проспекту, у близини руског Министарства одбране.

Пет дронова је 4. јула оборено изнад московске области, саопштила је Русија, што је пореметило операције на Внукову, једном од три главна међународна аеродрома у престоници.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Index.hr

Ознаке