Спорт

НОВАК ЈЕ МЕНТАЛНО ЧУДОВИШТЕ И УЛТИМАТИВНИ АНТИХЕРОЈ: Чак и Немци и Енглези морали да се поклоне Ђоковићу!

Фото: јутјуб

Свет је и даље у неверици! Медији широм света покушавају да одговоре на питање шта то има Новак Ђоковић, па може попут митског Феникса да се дигне из пепела до највећих висина…

Подсетимо, Ђоковић је у недељном финалу Вимблдона против „архинепријатеља“ Роџера Федерера спасао две меч лопте и то на сервис ривала, коме је управо тај почетни ударац најјаче оружје, а онда направи спектакуларан преокрет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И то Новаку није био први пут да Роџеру нанесе тако болан пораз…

Колико год им Федерер и Надал били дражи, дан касније цео свет се клања српском тенисеру.

О Ђоковићу сви пишу хвалоспеве, од Хрвата до Американаца.

Можда је најбољи опис Новакових „ванземаљских“ карактеристика и снаге да се извуче из немогуће мат позиције дао немачки „Спокс“, који директно поручује:

„Неопходно је имати му.. као ђулад да би се тако играло против најбољег свих времена на трави, а да притом не можеш да направиш брејк два сата и 47 минута и да је цела публика против тебе. Новак је МЕНТАЛНО ЧУДОВИШТЕ!“.

Енглези су „по дифолту“ против Ђоковића. Изузев Новаковог бокса, вероватно сви остали на трибинама и ложама Централног терена били су свим срцем уз Федерера. Ипак, Британци морају да признају да од Србина нема бољег.

„Ултимативни тениски антихерој“ – тако је реномирани „Индепендент“ назвао Новака Ђоковића.

„Гледалиште му је звиждало, али последњи се смејао он. Федерер има магију, Надал је суперхерој, а Ђоковић је господар отпорности, који побеђује захваљујући хиљадама детаља. Њега није брига што нема фанфара, њему је то гориво за освајање грен слемова, све док не престигне Федерера и Надала“, каже се у тексту „Индепендента“.

Извор: Курир