Србија

Србија у неверици! ОВО ЈЕ ЖЕНА ИЗ УЖИЦА КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА У ШЕСТОМ МЕСЕЦУ ТРУДНОЋЕ

Трудница (25) преминула је у ноћи између четвртка и петка у ужичкој болници.

Према речима директорке Здравственог центра у Ужицу Наташе Гаговић трудница је била у шестом месецу трудноће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дана 2. марта у 17.49 часова на одељење гинекологије Опште болнице Ужице примљена је пацијенткиња 1998 год. у тешком општем стању у 6. месецу трудноће. По пријему обрађена је клинички и лабораторијски. Консултовани потребни специјалисти. У 3.35 часова, дана 3.3.2023. године дошло је до смртног исхода. Након клиничке обдукције ћемо имати више информација – рекла је др Гаговић.

Она је додала да је дете било без знакова живота. Према њеним речима биће формирана комисија и обављен унутрашњи стручни надзор, како би се утврдило да ли је било пропуста у лечењу.

Према сазнању Курира, млада жена је пре само неке две недеље правила свадбу.

– Свадба је била велика, каква је и карактеристична за овај крај. Неколико стотина људи се окупило и веселио. Та несрфећна девојка и њен супруиг, који само што су се венчали, радовали су се принови. И оваква трагедија да им се деси. Нико не може да верује. Цело Ужице не може да верује шта се догодило, људи су у шоку – наводи извор.

– Она је имала болове у слабинском делу леђа и неколико дана су је лечили као да има упалу мокраћних путева. Међутим, јуче поподне је са температуром вишом од 39 степени, мучнином и повраћањем дошла на одељење гинекологије ужичке болнице. На гинекологији су лекари одмах установили да је плод мртав и урадили су хитан царски рез. Међутим, несрећна девојка је имала ненормална крварења, дали су јој чак 40 јединица крви и плазме. У покушају да јој спасу живот, ужички лекари су урадили и хистероктомију, одстрањивање материце. Али и поред свих напора, девојка је умрла на операционом столу – каже извор Курира и додаје да је највероватније добила сепсу услед тога што је плод угинуо, а није одмах утврђено и реаговано.

Иначе, она је била последњег пута на гинеколошкој контроли 15. фебруара и све је било у реду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс