Русија

НАТО СНАГЕ САХРАЊЕНЕ У СВОЈИМ РОВОВИМА! Огласио се Кадиров

Кадиров је најавио успешан напад на непријатељске положаје у зони специјалне операције

Шеф Чеченије је на свом Телеграм каналу саопштио о успешном нападу на одбрамбене положаје непријатеља у зони специјалне операције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, „НАТО снаге“ у Украјини биле су у веома неповољном положају.

„Западно-Ахматски батаљон Министарства одбране РФ под командом борбеног официра Исмаила Агуева извео је успешан напад на одбрамбене положаје непријатеља. Јаком артиљеријском ватром покрили су непријатељске редуте, сахранивши борбену групу у своје ровове“, написао је Кадиров.

Шеф Чеченије објавио је снимак артиљеријске ватре, где глас са екрана, коментаришући акције, каже „све, ова позиција је очишћена“. Кадиров је додао да и друге јединице у њиховој зони одговорности постижу исти успех.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, како је навео шеф државе, планирана демилитаризација и денацификација Украјине, привођење правди свих ратних злочинаца одговорних за „крваве злочине над цивилима“ у ДНР и ЛНР .

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/РИА Новости

Ознаке