Русија

Огласио се Лавров: БЕОГРАД БИ БИО СЈАЈНО МЕСТО ЗА ПРЕГОВОРЕ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Русије говори за српске медије

О агресији на СРЈ 1999. године

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада се више нико не сећа како је искоришћена мисија ОЕБС на Косову на челу са Вокером који је открио тела Албанаца преобучена у цивилну одећу. И одмах је то прогласио геноцидом. Нама кажу да не можемо да прогласимо геноцидом оно што се дешавало у Донбасу.

А тада је Вокер откривши тела одевена у цивилну одећу прогласио геноцид у своје лично име, јер му функција није давала право на то. А упраов на основу те изјаве западне земље су објавиле да ће бомбардовати Београд.

И тада је Бајден затражио да се бомбардују мостови. Кад је касније откривено да је реч о припадницима албанских наоружаних формација преобученим у цивилну одећу то више ником није било важно. Запад мисли да може све.

Дволичност наших западних колега је добро познато, али ми нисмо све ове године одустајали да позивамо на јединствена правила безбедности која би била заједничка за све земље. Предложили смо пре 13 година да се склопи споразум о европској безбедности који би кодификовао да нико не треба да јача своју безбедност на рачун других.

Рекли су нам да неће о томе да разговарају и да су гаранције безбедности могуће само у оквиру НАТО. Ето такав аутократски приступ су показале наше западне колеге.

На питање о гласинама да се Шојгу не види много у медијима, каже:

„Не желим да коментаришем небулозе. То је све отворена лаж. Сви су живи, здраив и раде, што се може видети и по медијима“.

На питање да ли би Београд био добро место за преговоре, Лавров каже:

„Београд је сјајан град и са становишта позиције и његовог статуса он одговара за било какве преговоре. Ради се ипак о томе да место преговора треба да буде прихватљиво за обе стране. Имали смо преговоре у Белорусији, затим је било неколико видео конференција. Сада ће бити преговори Истанбулу. Мада смо спремни да размотримо и друге локације, укључујући Београд“.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com