Регион

Нови напад усташа у Далмацији! Свуда им се привиђају Срби, па не знају више где УДАРАЈУ!

Хрватски портал Морски добио је претходних дана од читалаца низ увреда, због вести о земљотресу у Аустралији, у којој је епицентар потреса означен међународном ознаком – црвеном петокраком.

Неки од читалаца, портал су због тога назвали „српским агресорима“, „терористима“, „комуњарама“, написао је главни уредник портала Јурица Гашпар. Како се наводи, и други портали, који су писали о неком земљотресу исто су прошли.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Разлог је рационалном и бистром мозгу, најблаже речено – бизаран; сцреенсхот графичког извештаја с картом и ознаком епицентра подрхтавања тла, који је означен петокраком – навео је Гашпар.

Према његовим речима, црвену петокраку као оунаку изабрали су графичари wеб странице ЦСМ/ЕНСЦ, иза које стоји Европско-медитерански сеизмолошки центар, основан 1975. у Стразбуру, и њоме се означавају сви епицентри на свим странама света.

Црвена звезда означава подрхтавање које настаје на дубини до 40 км, жута за дубине од 40-80 км, зелена од 80-150 км, плава од 150-300 км и љубичаста за настанак потреса на дубинама већим од 300 км.

– Следећи пут кад буде негде тресло, имајте то на уму. Нема теорија завере, а нису удбаши, Срби, ни комуњаре. Ствар је заправо пуно приземнија – епицентар глупости у нечијим главама – написао је Гашпар.

Извор: Ало