Русија Свет

ПУТИН ИЗДАО ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! Ако се ове две земље не договоре, ЦЕЛОМ СВЕТУ ПРЕТИ КАТАСТРОФА!

Цео свет ће бити погођен уколико САД и Кина не нађу начин да изађу из трговинског спора, изјавио је руски председник Владимир Путин и додао да је неопходно да се напусти пракса политички мотивисаних рестрикција.

Он је то рекао на конференцији за новинаре, након сусрета са италијанским премијером Ђузепе Контеом у Риму, преноси Тасс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Читава светска економија биће погођена, глобална трговина опашће за 17 одсто до 2024. године, а светски БДП за два процента. То ће бити лоше за све. Мислим да морамо да уштедимо напоре да постигнемо споразуме и политику политички мотивисаних ограничења, санкција и једностраних тарифа – рекао је Путин.

Путин је затражио од италијанског премијера помоћ у поправљању односа Русије и ЕУ и у обустављању санкција Москви.

Он је након састанка са Контеом изразио наду да ће Италија објаснити ЕУ штету узроковану економским санкцијама које су ЕУ и САД увеле Русији након анексије Крима 2014. године, преноси АП.

– Европске земље су пропустиле шансу да на руском тржишту продају робу вредну милијарде. То значи губитак за све нас – рекао је Путин. Према његовим речима, због санкција Русија је изгубила око 50 милијарди долара од 2014. године, али су земље ЕУ претрпеле већу штету.

Путин је рекао и да се нада да ће нови лидери Европске комисије коначно сагледати штету анти-руских санкција и покушати да изграде добре односе са Русијом.

Италијански премијер Ђузепе Конте рекао је да ће Италија покушати да помогне у обнови односа Русије и ЕУ.

Агенција Тас наводи да се Путин током посете Италији састао приватно са дугогодишњим пријатељем и бившим италијанским премијером Силвијом Берлусконијем.

 

Извор: Ало.рс