Србија

МА ТАМО СЕ НЕ ЗНА КО ПИЈЕ, КО ПЛАЋА! Ани Брнабић пао мрак на очи кад су јој новинари поставили једно питање! БЕСНА КАО РИС!

Председница Владе Србије Ана Брнабић поручила је данас у Новом Саду, где почиње изградња станова за припаднике снага безбедности, да је то начин да се изрази захвалност људима који сваки дан стављају своје животе у опасност, да би животи осталих грађана били мирни и безбедни.

Брнабић је истакла да пројекат изградње станова говори и о томе да влада велики акценат ставља на домаћу грађевинску индустрију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијерка је истакла да на током градње, најмање 80 одсто материјала мора да буде домаћег порекла.

„Велика захвалност домаћим грађевинским компанијама које се јављају на тендере, верују влади, верују да послови нису намештени за неког, такмиче се и постижемо да домаће компаније добијају ове послове“, рекла је Брнабић.

Она је навела да за 29 година није било бољег времена него у последње две-три године, што је, истиче, показатељ све јаче економије Србије, све јачег буџета, а све захваљујући реформама које је покренула влада чији је премијер био Александар Вучић 2014. године.

„Захваљујући тим реформама имамо новац да уложимо у ово. Да водимо политику дела, а не речи“, нагласила је премијерка.

Премијерка је истакла да је изградња станова у Новом Саду један у низу значајних пројеката на које је поносна, међу којима је посебно истакла изградњу и реконструкцију Клиничког центра Војводине (КЦВ) и изградњу Инситута Биосенс.

Она је рекла да је 2. сепетмбар рок за достављање понуда за изградњу КЦВ и позвала све компаније да учествују на тендеру.

Такође, напоменула је да је изградња Биосенс иснтитута велики пројекат који ставља Нови Сад на светску мапу изврсности, дигитализације и информационих технологија.

„Захваљујући томе Нови Сад ће бити један од само 10 европских центара изврсности. У самом смо врху, а то је наша памет“, рекла је Брнабић и додала да Србија и ЕУ улажу заједно 28 милиона у тај пројекат.

„Имамо чему да се радујемо и поносимо. Идемо сви заједно напред даље, а ово је један у низу важних пројеката“, закључила је Брнабић.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је, поводом забране уласка грађанима са српским пасошем, да је то најбољи показатељ да се у „квази држави“ не зна „ко пије, ко плаћа“.

„Чини ми се да све што у такозваној држави Косово раде јесте најбољи показатељ да је то квази држава и да се тамо не зна ко пије, ко плаћа“, рекла је Брнабић новинарима у Новом Саду. Она је истакла да то показује и колико је ситуација на Косову и Метохији несигурна.

„Саветник њиховог министра спољних послова је рекао да је забрањено да грађани са српским исправама прођу, Харадинај рекао да није забрањено, онда саветник опет да јесте“, рекла је Брнабић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг