Издвајамо Србија

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Ево какво нас време очекује до краја марта…

Метеоролози прогнозирају да би од средине треће декаде марта температуре могле да иду и преко 15 степни

Високе температуре за ово доба година које нас очекују за викенда кратко ће трајати јер нас већ од понедељка очекује наоблачење са кишом, падом температуре и појачаним северозападним ветром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Првог дана викенда биће претежно сунчано и топлије, а ветар слаб и умерен јужни и југоисточни. Најнижна температура од -3 до 3, а највиша дневна до 13. степени. У недељу и понедељак лепо време се наставља. У недељу сунчано и топло, са макисмланом дневном као и у суботу, око 13 степени.

У понедељак у већини крајева суво, са највишим дневном до 15 степени, али се до краја дана очекује киша и пад температуре.

Следеће недеље очекује нас облачно и ветровито време.

– У периоду од 12. фебруара до 15. фебруара предвиђа се претежно облачно и ветровито време са кишом или суснежицом, у току ноћи или јутра са снегом уз могуће краткотрајно формирање снежног покривача и у нижим пределима. У брдовито-планинанским пределимама ће падати снег уз формирање и повећање висине снежног покривача. Изузетак би требало да буде у Тимочкој Крјини, где се очекује суво време – кажу у РХМЗ-у.

Лепотица на Тргу православља: Црква Успења пресвете Богородице у Дервенти

Какво нас време очекује до краја фебруара?

У другој половини фебруара у већем делу Србије се прогнозира просечно хладно и сувље време, а на југоистоку Србије хладније и влажније време за ово доба године. Вредности јутарње температуре кретаће се у интервалу од -5 Ц до –2 Ц, на југоистоку Србије и до -7 Ц, а највише дневне од 4 Ц до 9 Ц.

У периоду од 25. фебруара до 3. марта у већем делу земље се предвиђа блаже (топлије) и просечно влажно време, а на северу Војводине, источним и планинским пределима Централне Србије просечно хладно и просечно влажно време за ово оба године. Јутарње температуре ваздуха имаће вредности у интервалу од -2 Ц до 4 Ц, а највише дневне ће постепено расти и биће у интервалу од 4 Ц до 15 Ц.

Просечно топао март

Према прогнозама РХМЗ-а март ће бити просечно топао месец а средња мартовска температура имаће вредности од 6 до 9 степни. Прогнозора се да ће средња максимална температура ваздуха за март бити у интервалу од 12 до 14 степени, док ће средња минимална температура бити од 2 до 5 степени. Када је реч о падавинама, она ће бити у границама просека у целој земљи. Прогнозира се да ће средња мартовска количина падавина у нижим пределима бити од 30 мм до 60 мм, а на планинама до 80 мм.

Метеоролози прогнозирају да би од средине треће декаде марта температуре могле да иду и преко 15 степни

 

Извор: srbijadanas.com