loading...
Регион Србија

СРБИ МАСОВНО НАПУШТАЈУ ЦРНУ ГОРУ! Стигло упозорење Кризног штаба! Ево шта се дешава!

За црногорске кондуктере и пратиоце воза сезона је, како кажу трајала само један дан – данас!

БЕОГРАД – Грађани Србије који су били у Црној Гори озбиљно су схватили позив Кризног штаба и Владе Србије да се врате у земљу, што потврђује и пун воз на линији Бар-Београд, који је јутрос стигао у Топчидер.

За црногорске кондуктере и пратиоце воза сезона је, како кажу трајала само један дан – данас.

Од 3. септембра када је линија обновљена, једино је овај воз, пред ступање нових мера био пун, као некада.

Према речима Драгане Станковић из Србија воза нова мера Кризног штаба и Владе Србије повећала је интересовање путика за воз, па је и композиција проширена, а само у односу на јуче превезено је 170 пуника више.

“Воз који је кренуо у 19 из Бара био је пун, њиме је превезено 250 путника и 17 аутомобила”, рекла је Станковић и подсетила да композиција има вагон за седење, кушет и спаваћа кола и она за превоз аутомобила.

Први воз на релацији Топчидер-Бар-Топчидер, кренуо је 3. септембра након вишемесечне паузе ка Црној Гори и да је тада у возу било 20-ак путника. Три дана касније већ их је било 105, рекла је она.

Србија воз предузео је све додатне мере у циљу спречавања ширења вируса, чишћење и прање је додатно појачано, дефнисан је распоред за седење и у кабинама.

Како је додала, седи се искључиво поред прозора, смањен број особа у кабинама са лежајевима што се не односи само на породице.

Путници су, како кажу, разочарани што су пре планираног дана повратка морали да се врате из Црне Горе, где су били из различитих разлога, на мору, у својим кућама, код деце, рођака ….

Једна од њих каже да је била пет дана у Бару. “Враћам се због мера које је наредила наша држава, да их испоштујемо. У Бару је троје заражено, нема контаката, нико не носи маске, сви лепо живе”, рекла је једна од путница.

“Чак смо заменили карте да би стигли и опет су нас сацекали са папиром”, навела је жена која се у Београд вратила после шест дана.

Старија госпођа, вратила се пре рока, али се нада да ће бити жива и наредне године да мозе опет да иде у Црну Гору.

Девојка која се вратила из Црне Горе, такође је незадовољна због “упропашћеног одмора” и тврди да на мору нико није заражен, да нема гужве и да корона може да буде проблем само у Подгорици, Беранама. Старији господин вратио се због одласка код лекара, након операције у Подгорици где је био код ћерке.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг

loading...