Русија

Лоше им се пише! РУСИ ОБЈАВИЛИ ‘РАТ’ ХРВАТСКОЈ! Кремљ позвао хрватског аташеа на рибање

Хрватски војни аташе позван је у руско министарство одбране у вези са активностима 200 хрватских плаћеника у Украјини

Ратна дејства у Украјини у пуном су јеку. Упркос томе што се већ други пут састају Украјинска и Руска делегација ради разговора о евентуалном примирју, сукоби на украјинској територији трају већ осми дан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је Русија отпочела војна дејства у Украјини, цела Европа се ујединила против те земље. Међу првима земље које су чланице НАТО. Хрватска, као чланица ЕУ и НАТО међу првима је објавила да ће пружити подршку војницима Украјине и да ће послати своје специјалне снаге да се боре против Русије.

Онда су уследили конкретни потези. Хрвати су послали своје војнике који су међу првима стигли у Украјину. Због тога се догодила оваква реакција Русије.

Хрватски војни аташе позван је у руско министарство одбране у вези са активностима 200 хрватских плаћеника у Украјини.

Подсећамо, Русија се нашла на великом удару целе Европе. Прво су руске банке искључене из SWIFT система, уведене су бројне санкције руским фирмама, а уследио је чак и прогон руских дипломата, студенти су проглашени непожељнима, а филхармонија Хрватске је чак укинула и дела Чајковског у знак подршке украјинском народу.

Због тога, руски званичници предузимају све да одрже финансије у балансу, али се и труде да узврате земљама које су удариле на њихов интегритет.

Хрватска, слањем плаћеника у Украјину, нашла се међу првима на удару.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс