Русија

Хитно! ОВО ЕВРОПА НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ: Путин и Шојгу одобрили

Председник Русије Владимир Путин прихватио је предлог Сергеја Шојгуа да добровољци дођу и боре се у Доњецку и Луганску.

Свим добровољцима биће дозвољено да иду у ДНР и ЛНР да се боре. Предложено је и да више од 16.000 добровољаца са Блиског истока дође у помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Ако видите да људи који желе, на добровољној бази, посебно не за новац, да дођу и помогну људима који живе у Донбасу, сарађујте с њима и помозите им да дођу у ратну зону”, рекао је Путин током седнице Савета за националну безбедност.

Запад не крије да окупља плаћенике за Украјину, рекао је Путин.

“Што се тиче окупљања плаћеника из целог света и њиховог слања у Украјину, видимо да они не крију, западни спонзори Украјине, украјински режим, то не крију, они то раде отворено, не поштујући све норме. међународног права”, рекао је Путин.

Он је навео да је то одговор на НАТО и помоћ Украјини.

Ако је потребно да нешто потпишем због те одлуке, ту сам, рекао је Путин.

Путин је такође одобрио идеју коју је изнео Шојгу, у којој се сугерише да оружје западне производње заплењено у Украјини треба да буде пребачено трупама Доњецке и Луганске Народне Републике.

Вест стиже у тренутку када руске снаге и милиције Донбаса напредују у Украјини усред специјалне војне операције, покренуте 24. фебруара.

Москва је напоменула да је операција започета како би се заштитио народ Донбаса који пати од напада кијевских снага и напоменула да је циљ операције демилитаризација и денацификација Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92