Србија

НОЋАС ЋЕ БЕСНЕТИ! Горе аларми, метеоролози најавили ВЕЧЕРЊИ ПОТОП, пашће и 20 ЛИТАРА КИШЕ, ове тачке су НАЈКРИТИЧНИЈЕ!

Наранџасти метео-аларм је проглашен на територији Бачке, где се очекују падавине од 20 литара по квадратном метру. Велика количина падавина могућа је данас од поноћи до недеље у исто време, наводи се на сајту Града Сомбора, који се позива на извештај РХМЗ-а.

„Наведена прогноза односи се на временске непогоде са јаким пљусковима или јаком кишом, локалном грмљавином и градом“, а како се додаје, за период од 12 часова могуће је да падне више од 20 литара кише по квадратном метру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После подне и увече се у северозападним, западним и југозападним крајевима очекује појава обилних пљускова са грмљавином, који ће понегде бити праћени градом и олујним ветром. Овакво време прошириће се током ноћи и на остале делове земље.

У појединим деловима Београда очекују се обилне падавине и краткотрајне временске непогоде у ноћи између петка и суботе.

Киша је око 16.30 часова почела да пада у појединим деловима престонице.

– У наредна два сата на подручју Београда киша и грмљавина – кажу из Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

РХМЗ је већ издао и упозорење за подручје престонице на временске непогоде.

– У ноћи између петка и суботе, као и у суботу, у појединим деловима града се очекују обилне падавине и краткотрајне временске непогоде – стоји у упозорењу РХМЗ.

Температура у престоници у 16.00 часова је 29 степени, али је субјективан осећај као да је 34. Југоисточни ветар дува брзином од два метра у секунди.

 

Извор: Тањуг