Регион Русија

ПУТИН УНИШТИО МИЛОГОРЦЕ! Из Русије стигао никад бруталнији одговор! Нема даље, о оваквом ШАМАРУ Црна Гора није могла ни да сања!

Црна Гора и Русија имају значајан потенцијал за сарадњу, али се те могућности не користе јер је Подгорица изабрала прозападни курс развоја, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

– Пракса показује да покушаји формирања сопственог националног идентитета искључиво на основу порицања историјског искуства и прекида веза са суседима, а с надом у светлу евроатлантску будућност, воде само до повећања конфронтације у региону који је, и без тога, оптерећен бројним изазовима – наводи се у саопштењу Министарства достављеном подгоричким „Вијестима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руско Министарство је у одговору „Вијестима“ на питање какви су тренутни односи двеју земаља, изразило наду да ће се створити услови за повратак развоја руско-црногорских односа на узајамно корисним основама.

Добри односи Црне Горе и Русије нарушени су после заокрета црногорских власти ка Западу и одлуке да државу воде ка чланству у НАТО-у, као и одлуке да се у потпуности придруже санкцијама ЕУ против Русије, подсећају „Вијести“.

 

Извор: Ало.рс