СРБИЈА ЈАВЉА

КРЕНУЛЕ ПРОМЕНЕ У ВЛАДИ! Небојша Стефановић добија никад важнију функцију у држави!

Председник Србије Александар Вучић рекао је пре неколико дана да ће бити много кадровских промена у странци

Вучић је најавио и да, ако СНС победи на изборима, међу министрима неће бити више толико министара из те станке

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Промене су већ кренуле

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић биће председник владине радне групе за праћење примене препорука ОЕБС-а за унапређење изборног процеса, сазнају „Вечерње новости“.

Како лист пише, његов заменик ће бити директор Секретаријата за законодавство и некадашњи председник РИК-а Дејан Ђурђевић.

Према документу који је Влада Србије усвојила на последњој седници, радна група ће сарађивати са свим надлежним органима и међународним институцијама који учествују у унапређењу изборног роцеса – наводе „Новости“.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је у понедељак, најављујући формирање радне групе, да је влада одмах после избора 2016. са ОЕБС-ом потписала трогодишњи програм који се тиче побољшања изборних услова и атмосфере у којима се они спроводе.

Она је подсетила и на изјаву председника Александра Вучића да је дошло до великих промена на основу препорука организација ЦРТА и ЦеСИД, као и да је у Скупштини обустављено доношење закона по хитном поступку и да расправе више нису обједињене.

Извор: Ало