Србија

Председник ОПШТИНЕ на саслушању изјавио да је он жртва и да је све намештено !

Драгољуб Симоновић, бивши председник општине Гроцка, који је оптужен да је у децембру прошле године наложио својим саучесницима да баце Молотовљеве коктеле и запале породичну кућу новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића у Врчину, јуче је у наставку суђења само кратко негирао кривицу, док би детаљну одбрану требало да изнесе на следећем рочишту које је заказано за 1. новембар.

– Оптужницу сам разумео и не признајем кривично дело – казао је Симоновић пред судијом, док су његови саучесници Владимир Михаиловић, Игор Новаковић и Александар Маринковић рекли да само делимично признају наводе оптужнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На шта се конкретно односи њихово признање, требало би да прецизирају на следећем суђењу, када би и они требало да изнесу своје одбране.

Јучерашњи претрес протекао је у излагању уводних речи заменика тужиоца и адвоката одбране, као и њиховим доказним предлозима.

Заменик тужиоца Предраг Миловановић предложио је да се саслушају вештаци и бројни сведоци, али и наложи суочавање оптужених због различитих исказа које су током истраге дали.

С друге стране, одбрана Драгољуба Симоновића уводну реч је базирала највише на дискредитовању нападнутог Јовановића, за кога су навели „да нису ни сигурни да је новинар“.

– Предлажемо да се саслушају три сведока који ће потврдити да су били жртве рекетирања портала Жиг инфо. Суд би морао да испита да ли је Јовановић уопште новинар, односно да ли портал за који пише има статус медија – били су сагласни Симоновићеви браниоци, адвокати Виктор Гостиљац и Ивица Вуковић.

Они су такође навели да је Симоновић оптужен под притиском.

– Исте ноћи када је Јовановићева кућа запаљена, полиција је привела више од сто особа међу којима је тражила некога ко ће Симоновића повезати с тим. Ово је политички процес који има за циљ да једном човеку скине главу. Тражимо да се саслушају челници полиције у Гроцкој – казали су адвокати одбране.

Извор: Курир.рс