Србија

Ухапшена службеница школе, која се терети за пљачку !

Pixabay.com

Она је у периоду од 2010. до јула 2019. године у више наврата неосновано пребацила новац са рачуна школе на свој рачун и рачун свог супруга Б.М.

Припадници Одељења за борбу против корупције МУП-а у сарадњи са Посебним одељењем за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су З. М. (55) због сумње на кривично дело злоупотреба службеног положаја и њеног супруга Б. М. (57) због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшена З. М, иначе запослена у Млекарској школи „Др Обрен Пејић’ у Пироту, сумњичи се да је у периоду од 2010. до јула 2019. године у више наврата неосновано пребацила са рачуна школе на свој рачун и рачун свог супруга Б. М. новац у укупном износу од 4.885.898 динара.

Она је, како се сумња, сачињавала налоге за пренос у којима је наводила имена различитих добављача за млеко, свој и текући рачун Б. М, а потом исте заједно са осталим налозима за пренос достављала на потписивање и оверу, након чега их је предавала на реализацију у пословним банкама, саопштио је МУП.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилашту у Нишу.

Извор: Телеграф.рс