Спорт

ВЕЛИКА СРАМОТА НА СП! Аустралија доживела судбину Срба! Ево како су на сраман начин покрадени!

Овогодишњи Мундобаскет у Кини, поред лепих и добрих потеза играча на паркету остаће обележен и по срамном суђењу током читавог првенства. Одавно се зна да је ФИБА декадентна организација, која због освете према УЛЕБ-у ради све против инетерса играча, а доказ томе су биле и потпуно беспотребне квалификација за шампионат света у Кини. Суђење које смо гледали на мечевима Србије и Шпаније, затим Француксе и Литваније, а на крају и Аустралије и Шпаније, граничи се са криминалом. Судијске грешке јесу саставни део ове игре, али ниво суђења на једном такмичењу какво је светско првенство у кошарци мора бити на врхунском нивоу.

Свима нам је јасно шта су Литванци доживели од стране арбитара у дуелу са Француксом, због чега су остали без четвртфинала. Орлови су у групи такође имали дускутабилно суђење у дуелу са Црвеном Фуријом, када је прва звезда турнира Никола Јокића искључен из игре, пошто једна од звзеда НБА лиге какав је Џокер, свакако не заслужује никакав кредит од стране судија?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У полуфиналном дуелу између Шпаније и Аустралије, десило се нешто невероватно, али као по обичају, Шпанци су од стране арбитара били погурани. Кенгури су били у предности током целог меча, а онда је у финишу дуела кренуло лудило… Прво није свиран прекршај над Милсом од стране Руди Фернандеза на минут до краја при резултату 70:69 за Аустралију, да би у наредном нападу приликом скока свиран прекршај Богуту иако је био одгуран од стране Гасола пре шута. Наравно, судије су показале два пенала и Гасол је био прецизан са пенала.

(Споран детаљ можете видет на 13:05)

Свакако да је Аустралија имала своје шансе, тачније Пети Милс са линије слободних бацања, међутим до тога не би ни дошло да су судије пре тога поштено одрадиле посао до краја. Нешто слично Србија је доживела у Турској пре девет година, када су судије признале кош Тунџерија из аута. Невероватна чињеница која се понавља из године у годину, а испашатају углавном тимови који нису заслужили тако нешто.

 

Извор: SrbijaDanas.com