Србија

ВЕЛИКА СРАМОТА ЗА СРБИЈУ: Украден новац за лечење болесног детета

Кутију са новцем испред једне хамбургерије код градске пијаце у Кикинди, у коју људи прилажу новац за лечење тешко болесне четрнаестомесечне девојчице Тисе Средојев, украли су непознати лопови у суботу

Крађа се догодила усред бела дана, а кутију у делу Доситејеве улице, код ПИО фонда, пронашао је радник обезбеђења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је кикиндској полицији пријавио да су два непозната лица одбацила стаклену кутију у којој се налазило око 600 динара. Они су преосталу неутврђену суму узели и побегли.

Драгана Каурин, радница хамбургерије, потврђује да се крађа десила у суботу око поднева и да је кутија стајала на видном месту како би суграђани могли да убаце новац:

– Сви смо још увек у шоку, а највише колегиница која је тог дана радила. Није ни приметила да је кутија нестала јер је била велика гужва. Неко је искористио тренутак и украо кутију. Изненадила се кад је дошла полиција. Тада је и сазнала за гнусну крађу. Брука и срамота – рекла је Драгана Каурин.

Иначе, мала Тиса је оболела од веома ретког облика тумора на мозгу. Кратко након што је напунила годину дана, њени родитељи Јелена и Вања Средојев суочили су се са најстрашнијом вешћу – њиховој девојчици је потребно чудо.

То „чудо“ је лечење у Хајделбергу, у Немачкој, и кошта 210.000 евра. Најстрашније је то што Тиса нема превише времена.

 

Извор: Телеграф.рс