Свет Србија

Земан Вучићу донео два поклона, а српска јавност је тек сад открила која! Прави мушки избор!

Председник Чешке Милош Земан био је у дводневној посети Београду, а званични разговори двојице председника и делегација одржавали су се јуче, као и потписивање билатералних споразума, те Српско-чешки пословни форум. Ипак, двојица званичника имали су и неформалне сусрете који су посебно занимљиви јавности.

У званичном делу посете, министри Србије и Чешке су у оквиру посете делегације те земље потписале два споразума о сарадњи, у присуству двојице председника.

Председник Чешке Милош Земан је током посете Београду истакао да веома воли Србију и српски народ.

– Сваки политичар треба да прво брани интересе своје државе, а не да буде марионета страних власти. Искрено ценим пријатељство између српског и чешког народа, а управо због тога, иако о томе често не говорим, примио сам Емира Кустурицу који је студирао у Чешкој, и на основу препорука важних чешких личности, доделићу му медаљу за заслуге 28. октобра – рекао је Земан и додао да је то симбол награде за све Србе који су студирали у Чешкој Републици.

Држава коју предводе ратни злочиници не би требало да се налази у заједници демократских земаља – додао је Земан говорећи о ставу хашког трибунала о тзв. Косову.

Председник Земан је рекао да му је Вучић током сусрета рекао да су наше земље близанци, са чим се сложио.

Много тога нам је заједничко и још једном бих хтео да се захвалим Србији јер су стали на нашу страну када смо били окупирани, ми имамо шта да отплаћујемо и због тога само овде рекао је Земан и додао да привреднике нико не може да примора да дође ако они то не желе – казао је Земан јуче.

Оно што грађани нису могли да виде јесте то да су иза кулиса састанака двојица председника уживала у неформалним разговорима. Председник Земан је на својој званичној Фејсбук страници поделио са јавношћу шта је поклонио српском председнику Александру Вучићу и како је он реаговао на те поклоне.

Мислим да сам поклонио председнику Вучићу ствари које су му се допале. Дао сам му чешке производе, ПРИМ сат и пиштољ ЦЗ 75 СПО1 из чешке производње – написао је чешки председник уз фотографије.

Председник Србије је изразио задовољство што је његов чешки колега дошао у дводневну посету Београду и исказао поштовање српском народу.

Имао сам част да разговарам са искреним пријатељем Србије, и искреним пријатељем нашег народа, председником Чешке Милошем Земаном. Желим му да још пуно година сачува свој блистави ум и репутацију човека који мисли својом главом и у уинтересу свога народа, а не у интересу дневне политике најмоћнијих сила – рекао је Вучић.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2019.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30