loading...
СРБИЈА ЈАВЉА

НЕВЕРОВАТНО: Еди Рама поставља УСЛОВ СРБИЈИ !

У интервјуу за албански ТВ Кљан, Рама је оценио да је несумњиво да Аљбин Курти данас представља израз воље косовских бирача.

Премијер Албаније, Еди Рама, сматра да дијалог Београда и Приштине треба да буде окончан међусобним признавањем, да би, како каже, потом и остале земље ланчано признале такозвану косовску независност.

– Ако (Аљбин) Курти постане премијер са њим ће Србија, хтела то или не, морати да разговара – рекао је Рама у Новом Саду, где је учествовао на трилатералном састанку – Србија Албанија и Северна Македонија.

У интервјуу за албански ТВ Кљан, Рама је оценио да је несумњиво да Аљбин Курти данас представља израз воље косовских бирача.

– И ако преузме власт на (тзв.) Косову он ће бити легитиман премијер са којим Србија, хтела то или не, треба да комуницира, треба да нађе начин структурисања једног процеса дијалога, који се не може замислити без владе и новог премијера (тзв.) Косова – рекао је Рама.

Према његовим речима, Курти је спреман да преузме одговорност, те додаје да и косовски политички лидери имају обавезу да, како каже, “гурају напред дијалог који треба без сумње, поново покренути, реструктурирати и јасно се фокусирати на његово окончање – признавањем (тзв.) Косова”.

Потом би се, каже, догодило ланчано признавање такозване косовске независности од других земаља.

Подсетио је да је лично увек био против размене територија као начина којим се скраћује пут једном процесу који је много компликованији.

– Међутим, на другој страни, рекао сам и понављам да је незамисливо да се долази до закључка уколико нема визије и уколико нема воље да се договоре о граничној линији – навео је албански премијер.

Извор: Srbijadanas.com

loading...