Србија

ОВАЈ СНИМАК ПОДИГАО ЈЕ РЕГИОН НА НОГЕ! Ево како Вучић прича албански

Видео снимак председника Србије Александра Вучића како чита документ Централне изборне комисије Косова и Метохије на албанском језику постао је виралан на друштвеним мрежама и албанским медијима.

Већина медија на албанском језику известила је о том догађају још током конференције за стампу председника Србије И представника Српске листе, а онда су уследили и коментари на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је изненадио све, читао је на албанском и шалио се са албанским новинаром током конференције за штампу, пише лист Тема, један од главних листова у Тирани.

Албански портал „Сот“ пише да је Вучићев клип постао виралан након писања српских медија И да се шири највећом брзином.

Догађај је привукао огромну пажњу и на албанским медијима на Косову и Метохији.

„Председник Србије је јуце процитао документа на албанском и онда се окренуо ка новинару Тв Клан/Абц Неwс из Тиране и питао га ‘је л’ у реду Сефери?’, а онда је похвалио новинара како прича српски, па навео да И он мозе да науци по нешто албански, али да ипак није паметан као кандидати Ненад Рашић и Рада Трајковић“, пише косовски портал „Фронтонлине“.

Многи су коментарисали начин читања председника Србије и то колико тачно чита.

То је покренуло расправу и у медијима и на друштвеним мрежама о српско-албанским односима и да ли је помирење могуће, а у једном од коментара се примећује да председник Вучић разуме да се мржњом не може ићи напред, мада уз напомену – „у последње време“.

Председник Србије је у петак, на конференцији за новинаре, прочитао заглавље документа ЦИК-а И нашалио се са дописником ТВ Клан из Албаније.м

 

Извор: Еспресо.рс