Свет

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Убијена девојка: Убица јој нанео чак 16 убода ножем

Фото: Јутјуб

Украјинка Анастасија Лашманова задобила је 16 убодних рана и минумум 10 удараца по глави и телу када је брутално убијена у свом стану у Котору 11. маја прошле године, казао је данас пред Вишим судом у Подгорици вештак судске медицине Миодраг Шоћ.

Оптужницом Вишег државног тужилаштва у Подгорици за убиство Лашманове терети се Арсеније Становић, са којим је она некада била у емотивној вези.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шоћ је у обдукционом налазу навео да је смрт насилна, те да код Лашманове у крви нису пронађени алкохол и психоактивне супстанце.

– Подизање руку покојнице указује да се бранила од особе која јој је задала повреде. Повреде прелома костију лобање и последичног разорења коре великог мозга настале су након убода ножем – појаснио је Шоћ.

Вештак је казао да се може претпоставити да је повређивање трајало у континуитету.

– Убодне ране настале су пре прелома кости лобање, односно ране која је довела до смртне последице. Од 16 убодно-резних рана само је једна могла бити фатална и представљати тешку телесну повреду. Остале су или лаке или обичне тешке и од њих се не умире – казао је вештак.

Девојка је изгубила свест након што је неко тупо-тврдим предметом, највероватније флашом, ударио у пределу главе због чега је дошло до прелома костију лобање и разорења ткива великог мозга.

– Након што је задобила повреде у пределу лобање, она је изгубила свест и није се могла више померати – навео је Шоћ.

Вештак је појаснио да је ножем прободена јетра Лашманове, и да је то једина рана нанесне ножем која је могла бити фатална.

 

Извор: Srbijadanas.com/ CDM