Спорт

НОВАК ОТВОРИО ДУШУ И ЗАБРИНУО СВЕ НАВИЈАЧЕ! Не вреди, још увек се борим са…

Новак Ђоковић је на најбољи могући начин стигао до победе у четвртфиналу Мастерса у Паризу.

Било му је довољно свега 58 минута да победи Стефаноса Циципаса, 6:1, 6:2 и тако изједначи скор у дуелима са грчким тенисером на 2:2.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овом победом Ђоковић се реванширао полуфиналисти Аустралијан Опена за пораз у четвртфиналу Мастерса у Шангају, а што је још важније деловао је знатно физички боље у односу на протеклих неколико дана.

Новак је по завршетку меча са Циципасом рекао како је грло сада мало боље и да верује да ће одиграти добро у завршници турнира у „Берсију“.

„Веома сам задовољан. Увек је лепо играти у Паризу. И даље се мало мучим са гласом, али овакви мечеви ме чине заиста срећним. Ово је била једно од мојих најбољих издања ове сезоне, победио сам без дилеме великог играча, неког од кога сам изгубио пре неколико недеља у Шангају. Прилично времена сам провео у припреми тактике за овај меч. Све то је функционисало веома добро“, изјавио је Ђоковић после 51. победе у сезони.

Новак ће у суботу против Бугарина Григора Димитрова играти своје шесто полуфинале у Паризу. Биће им то јубиларни десети сусрет, Новак у победама води са 8:1.

„Допада ми се како игра Григор, он је сјајан момак. Изузетно је талентован. Ниво самопоуздања му је изузетно висок у овом тренутку, ужива на терену. Очекује ме свакако тежак меч, али и ја имам много самопоуздања после оваквог меча“, поручио је Ђоковић.

 

Извор: Б92