Србија

У СЕНТИ СЕ ДОГАЂА НЕШТО ВЕОМА ЧУДНО: Забележено је 8 необичних случајева, мушкарци се јављају полицији и пријављују..

Љубица Николић Верикиос, директорка Центра за социјални рад у Сенти, изнела податке.

У Сенти су од почетка 2019. године пријављена чак 33 случаја насиља у породици, а чудно је то да су малтретирање пријавила и осморица мушкараца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи Љубица Николић Верикиос, директорка Центра за социјални рад у Сенти, ниједан од ова 33 случаја није, на срећу, имао фаталан исход.

– Сваки случај евидентирамо. У нашој средини је на снази нулти праг толеранције према насилницима. У односу на друге градове и општине у Војводини, ни у Сенти профил насилника није посебно другачији. То је најчешће мушкарац алкохоличар и особа са психички измењеним карактеристикама – наводи Николић Верикиос и додаје да су, од 33 случаја насиља, 25 пријавиле жене, али да је и осморо мушкараца навело да су жртве насиља.

Она је позвала жртве породичног насиља да без устезања пријаве било који облик насиља у породици, како би надлежни државни органи морали да реагују.

У Кикинди ће, иначе, наредне године стари Дом ученика бити адаптиран у Прихватилиште које ће постати уточиште за жртве породичног насиља у Севернобанатском округу.

– Сваки вид прихватилишта веома је значајан за жртве породичног насиља. У Сенти је ургентно збрињавање велики проблем – навела је директорка Центра за социјални рад.

Извор: Ало/ Gradski.online