Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРЕДСКАЗАЊЕ ПОЗНАТОГ СВЕТОГОРСКОГ ПРОРОКА: Два месеца после моје смрти почеће РАТ КАКАВ СВЕТ НИЈЕ ВИДЕО

Почетком децембра преминуо је отац Јефрем Аризонски изданак светогорског монаштва који је до краја живота службовао у Америчкој архиепископији Цариградске патријаршије. Православни верују да је да Јефрем био обдарен пророчким даром, а многа његова пророчанства су се наводно испунила.

Једно од њих је било везано за његову сопствену смрт, а то пророчанство је већ данима тема свих светских медија. Наиме, Јефрем (91) је предвидео своју смрт, рекавши да ће отићи на небо пре Нове године, што се и догодило. Према речима овог монаха, у време његове смрти Атон ће бити пред расколом, а два месеца касније почеће рат какав свет још није видео!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оствариле су се две од три тачке пророчанства – смрт оца Јефрема пре Нове године и раскол на Светој гори и у православном свету уопште. Циљ текста није потврђивање или негирање овог пророчанства, и свако је слободан да одлучи у шта да верује. Подсетићемо се поново речи Исусових из Светог писма: „Нико не зна дан и час мог другог доласка до отац мој сам!“

Али, и поред скептицизма желимо да скренемо пажњу на још један пример Јефремове прозорљивости. Неколико дана после смрти оца Јефрема, у манастиру Светог Антонија у Аризони, монах Илија је одмарао после напорног дана. Те ноћи му се у сну јавио већ упокојени Јефрем, и тада му је рекао: „Не брини, ускоро ћеш бити са нама.“Шест дана касније отац Илија се упокојио у Господу.

Јефрем је рођен као Јоанис Мораитис 24. јуна 1928. године у граду Волос у Грчкој. Замонашио се 1948 на Светој гори, а седамдесетих година је отпутовао у Америку, где је вредно радио на оснивању православних манастира, од којих је најпознатији манастир Светог Антонија Великог у Аризони.

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com