Свет

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК: Погледајте напад Ирана на војну базу САД (ВИДЕО)

loading...

Иранска телевизија „Прес ТВ“ објавила је видео-снимак ракетног напада на америчку војну базу Ајн ел Асад на западу Ирака.

„На снимку се види како Иран лансира ракете на америчке базе као одговор на убиство генерала Сулејманија“, наводи се у потпису уз снимак. У горњем десном углу снимка на фарсију је написано „тешка освета“.

У ноћи 3. јануара Сједињене Америчке Државе су извеле операцију на подручју багдадског аеродрома, у којој су погинули ирански генерал Касем Сулејмани и заменик лидера ирачких шиитских устаничких снага Абу Махди ел Мухандис. Вашингтон их сматра умешаним у организацију напада на амбасаду САД у Багдаду.

Техеран је лансирао ракете земља-земља на америчке базе у западном Ираку и Ербилу. Како преноси телевизија „Прес ТВ“, у нападу је погинуло 80 људи. Међутим, Сједињене Америчке Државе нису потврдиле ову информацију. Доналд Трамп је изјавио да је „све у реду“.

Врховни лидер Ирана ајатолах Али Хамнеи рекао је да је напад на америчке базе у Ираку „шамар Сједињеним Америчким Државама“, наглашавајући да стране трупе морају да напусте регион.

Извор: sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...